Daniello Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Słyszał ktoś z was o Ubuntu Shipit ?? -> http://shipit.ubuntu.com Wpisujesz ile chcesz dostać płytek (pod różne architektury), w tym: PC, x64 bit i MAC. Po prostu zamawiasz i ci przesyłają za darmow!! Nawet nie płacisz za przesyłkę !!! Ja już zamówiłem i za miesiąc powinno przyjść. Zamówiłem 10 płytek pod PC i 10 pod 64-bitowego. Ładnie zapakowane i chyba jest nadruk na tych plytkach. Hmm... Cóż, że tylko Ubuntu ludzie tak rozdają pocztą za free. Mogliby też z innymi distro tak zrobić Ale już nie mogę się doczekać kiedy mi przyślą !! A skąd wiem o tym, że jest w ładnym kartonie, itp?? Z innego forum. Ale podobno najwięcej za darmo można dostać 45 płyt. Po tej liczbie już trzeba za coś tam zapłacić, nie pamiętam za co W każdym razie czekam nieustannie. Co o tym sądzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Ubuntu ma dobrego sponsora O ile wiem nie trzeba także płacić przy większej ilości. Trzeba tylko podać dobry powód dlaczego tak dużo potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Jak ktoś szybko, tanio potrzebuje płytki, bo pobrać nie może to powinien zaglądnąć na polskie forum ubuntu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Ja też wysłem i mi przysłali po miesiącu 10 płytek takich samych płytek(tzn. 5 live cd a 5 install) i szczerze mówiąc nie mam co z tym zrobić bo wokoło sami windziarze i ani im w myśli Linux :/ A poza tym sam system jakoś mi nie przypad do gustu- live cd jakieś takieś powolne jest, Knoppix znacznie lepiej mi chodzi no i ma więcej pakietów/programów i lepiej dobrane. A samo Ubuntu zainstalowane też nie za bardzo jest demonem szybkości w dodatku ma mało pakietów. Sami zresztą powiedzcie co to za Linux na jednej płycie Jednak pomysł z wysyłaniem jest jak najbardziej trafiony i powino być więcej takich akcji szczególnie jak za distro stoi solidna firma jak np. Red Hat za Fedorą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Tylko po co komu 45 jednakowych plytek?? z osem. ze znajmoych jakos nikt ubuntu nie instaluje. Na moim kompie starym ubunto podczas instalacji nagle stwierdza ze nie moze wykryc CD. Ale wersja live zawsze moze sie przydac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Ja słyszałem ze jakiś koleś z Meksyku zamówił ok. 400 płyt i musiał zapłacić 399 $. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Tylko po co komu 45 jednakowych plytek?? z osem. ze znajmoych jakos nikt ubuntu nie instaluje. Po to, żeby rozdać(jak to widać w na forum ubuntu) albo sprzedać na aukcji i zarobić jak to robią niektóre sępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 ale wejdź tylko na allegro i zobacz jak oni tego linuksa reklamują np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81540576 <--- czytaj niebieskie napisy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82307472 <--- sam wstęp za takie hasła można wiele wybaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Mam na myśli sprzedaż SAMEGO Ubuntu które Cannonical przesyła za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 wysyłają za darmo a o tym nie wiedziałam, zapewne już ktoś powiadamiał allegro że taki proceder jest nielegalny ale pewnie jak zawsze to olali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Ciekawi mnie czy te płytki mają nadruk, czy są to jakieś przegrywane płytki Ubuntu. Chciałbym, żeby tak rozdawali płytki Fedory, a przydałoby się, bo już niedługo wychodzi piątka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Ciekawi mnie czy te płytki mają nadruk, czy są to jakieś przegrywane płytki Ubuntu. Mają nadruk, ale nic specjalnego. Oka nie przyciąga Co do nadruku na FC, to Ci chyba tylko pozostaje udanie się do sklepu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 A ile stoi płytka FC ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 http://sklep.linux.pl/?id=sklep&kategoria=32 http://www.bel.pl/index.php?option=com_kat...sc§ionid=42 Na allegro są tańsze, ale nie wiem, czy z nadrukami. Z tym pytaniem do sprzedającego. Często można tam kupić fajne rzeczy za dużo niższą kwote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 ... a czasami nieźle przepłacić, zwłaszcza jak ktoś numer wykręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi