Skocz do zawartości

Ubuntu

Daniello

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszał ktoś z was o Ubuntu Shipit ?? -> http://shipit.ubuntu.com

Wpisujesz ile chcesz dostać płytek (pod różne architektury), w tym: PC, x64 bit i MAC. Po prostu zamawiasz i ci przesyłają za darmow!! Nawet nie płacisz za przesyłkę !!! Ja już zamówiłem i za miesiąc powinno przyjść. Zamówiłem 10 płytek pod PC i 10 pod 64-bitowego. Ładnie zapakowane i chyba jest nadruk na tych plytkach. Hmm... Cóż, że tylko Ubuntu ludzie tak rozdają pocztą za free. Mogliby też z innymi distro tak zrobić smile.gif Ale już nie mogę się doczekać kiedy mi przyślą !! A skąd wiem o tym, że jest w ładnym kartonie, itp?? Z innego forum. Ale podobno najwięcej za darmo można dostać 45 płyt. Po tej liczbie już trzeba za coś tam zapłacić, nie pamiętam za co smile.gif W każdym razie czekam nieustannie. Co o tym sądzicie ??

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja też wysłem i mi przysłali po miesiącu 10 płytek takich samych płytek(tzn. 5 live cd a 5 install) i szczerze mówiąc nie mam co z tym zrobić bo wokoło sami windziarze i ani im w myśli Linux :/ A poza tym sam system jakoś mi nie przypad do gustu- live cd jakieś takieś powolne jest, Knoppix znacznie lepiej mi chodzi no i ma więcej pakietów/programów i lepiej dobrane. A samo Ubuntu zainstalowane też nie za bardzo jest demonem szybkości w dodatku ma mało pakietów. Sami zresztą powiedzcie co to za Linux na jednej płycie tongue.gif Jednak pomysł z wysyłaniem jest jak najbardziej trafiony i powino być więcej takich akcji szczególnie jak za distro stoi solidna firma jak np. Red Hat za Fedorą biggrin.gif

Ciekawi mnie czy te płytki mają nadruk, czy są to jakieś przegrywane płytki Ubuntu.

Mają nadruk, ale nic specjalnego. Oka nie przyciąga cool.gif

Co do nadruku na FC, to Ci chyba tylko pozostaje udanie się do sklepu ;P