Ponury Napisano Lipiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2004 Odpala mi się tylko z roota. Z pod usera nawet z kernela nie chce. Instalowałem jako root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2004 Nie powinno być problemu ... Pytanie: "Jak i gdzie instalowałeś?" Najlepiej zrobić to spod normalnego usera w jego własnym katalogu. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2004 Dzięki Instalowałem po pierwszym rozruchu kiedy jeszcze sterowniki dogrywam. A wywaliło mi go do /usr, instalowałem z gotowego rpm-a. Kamil PS: tak samo instalowałem Kadu i działa. PS2: odinstalowałem i przeprowadziłem instalację z katalogu usera, ale nic nie dało, nadal tylko root może go odpalać i teraz jak chcę z niego korzystać jako user, to przez kernela jako root go uruchamiam. Paczka 'firefox-0.8-3.1.fc2.dag.i386.rpm' jak widać jest przeznaczona pod fedore. PS3: nie wiem jak u was, ale ja jako normalny user nie mogę nic zainstalować, całą procedurę przeprowadzam jako SU (wyskakuje że plików nie może tworzyć, albo jest brak dostępu do innych). PS4: Zmiana przynależności plików i uprawnień nic nie dała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oZONe Napisano Lipiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 http://www.fedora.us/wiki/FedoraSources http://rpm.livna.org tam jest opis jak podmienic opowiednie pliki do apta yuma i up2date'a na repozytorium fedora.us i rpm.livna.org jest mnostwo dodatkowych pakietow ktorych nie ma repozytoriach fedory dodatkowo transfer z tych serwerow jest jakies 5 razy szybszy niz z serwerow fedory bardzo polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 Dzięki Instalowałem po pierwszym rozruchu kiedy jeszcze sterowniki dogrywam. A wywaliło mi go do /usr, instalowałem z gotowego rpm-a. Kamil PS: tak samo instalowałem Kadu i działa. PS2: odinstalowałem i przeprowadziłem instalację z katalogu usera, ale nic nie dało, nadal tylko root może go odpalać i teraz jak chcę z niego korzystać jako user, to przez kernela jako root go uruchamiam. Paczka 'firefox-0.8-3.1.fc2.dag.i386.rpm' jak widać jest przeznaczona pod fedore. PS3: nie wiem jak u was, ale ja jako normalny user nie mogę nic zainstalować, całą procedurę przeprowadzam jako SU (wyskakuje że plików nie może tworzyć, albo jest brak dostępu do innych). PS4: Zmiana przynależności plików i uprawnień nic nie dała Nie, mi nie chodziło o RPM ... tak jakoś wydawało mi się że mowimy o tych Firefox 0.9.1 Ściągnij - najnowsza wersja rozpakujesz w jakimś swoim katalogu, i uruchamiasz instalator ... ( instalujesz również w swoim katalogu ) Możesz też ściągnąć polską wersję --> Firefox PL 0.9 którą jedynie rozpakowujesz i nie musisz nawet instalować. W obu przypadkach musisz jedynie zainstalować pluginy ... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2004 Dzięki, ściągne to zobaczę jak to zadziała, i przy okazji za thunderbirda bo widzę że on chyba nie ma takich udziwnień jak evolution czy jeszcze parę innych programów pocztowych. A co do polskiej wersji to menu jest tak intuicyjne że angielska wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi