SniFF Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Witam! Posiadam płyte asus k8n ze zitegrowana karta dzwiekową Nvidia Nforce3 250 ac'97 mój fedora4 ładnie wszytsko wykrył, zainstalował i dziala dzwięk...jednak tylko 2.1 a ja mam glosniki 5.1...co z Tym zrobic? po za tym chce zainstalować xmms jednak nie moge bo nawet alsa przy instalacji pokazuje błąd ze czegoś nie ma...i ciagle brakuje jakis pakietów czy naprawde trzeba sciagac ciagle jakies biblioteki pakiety itp...? jak zrobic ten dzwiek i jak zainstalowąć xmms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Ja poprostu zainstalowałem Open Sound System, wszystko praktycznie sie samo zrobiło i w xmms w preferencjach wystarczy zaznaczyć że sie chce słuchać na danej karcie ( w moim przypadku da sie nawet słuchać poszczególne kanały, ale zazwyczaj ustawiam że wszystkie mają działaś i wszystko gra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Ja poprostu zainstalowałem Open Sound System OSS jest trochę przestarzałe, niesądzisz?? .i ciagle brakuje jakis pakietów czy naprawde trzeba sciagac ciagle jakies biblioteki pakiety itp...? Odpla w konsoli na koncie roota yum -y xmms-mp3 i poczekaj na wykonanie komendy. Potem powinienieś mieć xmms (jako odtwarzac audio) gdzieś w menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Może i jest stary no ale miałęm taki sam problem na Alsie że działały mi tylko 2 głośniki z wszystkich, gdy zainstalowałem OSS bez problemu konfiguracja i działa pełen sysnem 5.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 Może to i głupie pytanie, ale jak instalowałeś OSS ? Mam obecnie hdaudio i problem z alsą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 poprostu wchodzisz do folderu gdzie masz OSS z konsoli wpisujesz o ile pamiętam ./oss-install no i później wszystko praktycznie pisze. Możesz napotkać taki problem jak ja miałem, za pierwszym razem uruchamiam to to mi wyłancza alse, resetuje kompa i uruchamiam tak samo jeszcze raz, no i wtedy mi wyskakuje całe menu OSS, ustawiam opcje żeby się uruchamiało razem z komputerem i wszystko działa. Czasem trzeba przełączyć urządzenie w różnych programach na OSS bo może być nadal na alsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi