lszk Napisano Grudzień 26, 2003 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2003 Jako, że w Fedorze nie ma wbudowanego plugina do odtwarzania mp3 z jakichś powodów licencyjnych to sobie go poszukałem i zainstalowałem przez apt. Jednak po jego instalacji, gdy odpale sndconfig, to dzwiękówa jest wykrywana prawidłowo, jednak nie słychać sampla, który puszczany jest na potwierdzenie poprawnej konfiguracji (przed jego instalką wszystko było ok). Dodatkowo przy uruchamianiu pierwszego lepszego pliku mp3, w Xmms nie wyskakuje już błąd, tylko plik jest normalnie odtwarzany (czas płynie, pasek postępu się przesuwa), ale nie słychać dzwięku. Płyty audio chodzą normalnie w systemie. Sprawdziłem również ustawienia miksera, ale to również nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 26, 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2003 Już sobie poradziłem. Aumix jednak rządzi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FRELOS Napisano Styczeń 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2004 >Już sobie poradziłem. Aumix jednak rządzi Błagam o garść szczegółów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2004 Po prostu wklepałem w konsoli "aumix", pierwsza opcja była wyciszona, ustawiłem i już mp3 śmigają. Tylko, że za każdym razem, gdy odpale Fedore to musze to ustawiać od nowa :evil: , bo nie da się zapisać ustawień (jest opcja zapisz, ale u mnie nie działa). Musze to jeszcze sprawdzić z uprawnieniami roota, ale jakoś nigdy nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FRELOS Napisano Styczeń 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2004 OK dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 zeby posluchac sobie na fedorze mp3 trzeba zainstalowac dwa pakiety alsa-lib i ten xmms-mp3-1.2.8 powinno wystarczyc zeby zainstalowac xmms-mp3-1.2.8 trza najpierw zainstalowac alsa-lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 trza najpierw zainstalowac alsa-lib Ja jakoś sobie tego nie przypominam. A ściągałem ręcznie, a nie przez apt, więc bym raczej tego nie pominął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 nie pamietam dokladnie ale w tej paczce sa bibliteki ktore mi brakowały do zainstalowania xmms-mp3-1.2.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 Cóż zdarza się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 z pakietami umnie jest koszmar zawsze jakiegos mi brakuje i zawsze musze szukac:)ale to jest pozyteczne pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 To się zainteresuj apt. On ci wszystkie potrzebne pakiety sam dociągnie zawsze jakiegos mi brakuje i zawsze musze szukac:) I to jest wk*** :evil: Też to znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Luty 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2004 ciekawe to apt zaraz obczaje pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi