jaro33 Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Czekam na film instruktażowy "Naucz sie włączać komputer". Bo "Jak posługiwać się myszką" juz było! Jak ktoś ciekawy i ma Windows Me albo XP, prosze zajrzeć do pomocy:-))) Tytuł chwytliwy posta (czarny marketing) a takie rzeczy są potrzebne są ludzie że boją się zacząć . Oni płacą 19.9 zł za DVD , a ja jak zaczynałem dałem 30zł za chip specjal .grudzień 1999 , fakt tylko go zainstalowałem i pobył kilka dni , ale to zawsze coś . Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Tak tak. Ludzie rżną głupa z drugich i piorą od nich sporo kasy. Tak i było ze mna. Jak jeszcze byłem windziarzem...Zainstalowałem jakiegos Bootloadera. To byl chyba Acronis OS Selector. Dołączony do programu Acronis Disk Director. Po starcie kompa wiadomo...uruchamia sie bootloader. Niezłe to było gówno. Coś tam namieszałem, nie pamiętam co i juz sie Winda nie uruchamiala. Komputer poszedł do naprawy. Bo nie chciała mi sie bootowac plytka z Windowsem... O kur... Zmarnowalem sto złotych za naprawę. Lipnie troche :/ Nie mówiąc o tym, że kolo mnie wrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 A myślałem, że dinozaury wygineły... i to dawno temu... i co jakiś czas znajduje się jakiś żywy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83472260 Sama idea mi się podoba, chociaż lepiej byłoby to zrobić 'jak należy' no i wydać za darmo na jamiś ftpie. No i uważam, że powinnien być do tego tekstowy opis i mnóstwo linków do najróżniejszych stron (głównie wikipedii). Np. Scena 1. Początek filmu. Nagrywamy płytki pod platformą.. blah blah blah. Blah blah blah blah... I tu cały opis tej sceny. Generalni e dokładny opis. Więcej informacji: http://en.wikipedia.org/wiki/Cdrtools http://en.wikipedia.org/wiki/K3b http://en.wikipedia.org/wiki/GnomeBaker Scena 2. itd.. Już są takie filmiki. AFAIR to jeden projekt robi Novell (Better Desktp bodajże), a drugi prowadzony przez Polaka bodajże, o openoffice.org. Moim zdaniem bardzo dobre inicjatywy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Już są takie filmiki. AFAIR to jeden projekt robi Novell (Better Desktp bodajże) Better Desktop to projekt, który ma upowszechniać "usability" aplikacji (a skupia się na GNOME). Może nie jest to zbyt jasne, ale nie wiem jak to wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Już są takie filmiki. AFAIR to jeden projekt robi Novell (Better Desktp bodajże) Better Desktop to projekt, który ma upowszechniać "usability" aplikacji (a skupia się na GNOME). Może nie jest to zbyt jasne, ale nie wiem jak to wytłumaczyć. Jak kręcenie filmików desktopu ma poprawić użyteczność oprogramowania? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 podaj mi twojego maila w prywatnej wiadomosci. a jak nie to jabber uosiu//chrome.pl gadu 8 4 7 7 2 1 7 Tak dokladnie czego to ludzie nie wymyśla zeby zarobic a i tak najlepiej sie nauczyc na błedach niż jakiś poradnikcha gdzie prowadzą jak za roczke. ps A czy masz moze jeszcze zaproszenie na Gmaila daloby sie jakos mnie zaprosić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Jak kręcenie filmików desktopu ma poprawić użyteczność oprogramowania? :/ To się nazywa testowanie użyteczności oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Jak kręcenie filmików desktopu ma poprawić użyteczność oprogramowania? :/ To się nazywa testowanie użyteczności oprogramowania. To znaczy, że kręcą filmik z jakąś czynnością i opisują co by tu można jeszcze poprawić w interfejsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Tą właśnie drogą poszedł Novell, inwestując zarówno w graficzne gadżety (Xgl), jak i w setki godzin żmudnych doświadczeń z udziałem zwykłych użytkowników, nagrywanych i analizowanych w ramach projektu Better Desktop. Za Linuxnews.pl. Zapewne razem z tymi doświadczeniami idą wnioski co należy poprawić, zatem w zasadzie masz rację. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Szacunek dla tego Yeappc. Naprawdę znam wiele osób dla których te filmy by się przydały. W szczególności "komputer dla twojej babci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi