dudziniak Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 Witam!! Moja przygoda z linuksem dpiero się zaczyna i sam nie bardzo umiem sobie poradzić z "małym problemem". W czasie instalacji FC4 na laptopie po włożeniu plytki wyskakuje ekaran powitalny zachęcający do wcisnięcia ENTER w celu instalacji systemu. Po wcisnięciu enter przewijają sie 2 linijki: vmlinuz................................ initrd.img .................................... poczym następuje restart komputera. Płytak jest wypalona odbrrze (sprawdzałem ją i normalnie działa na innym kompie) Moj komp to: laptop: Athlon64 512 RAM płyta SIS Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 spróbuj uruchomić instalator z parametrem acpi=off. Wtedy gdy trzeba nacisnąć enter, powinna być opcja do uruchamiania instalatora z parametrem. możesz też zerknąć na TĄ stronkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziniak Napisano Luty 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 niestety nie pomogło :[ a stronka spoko ale nie pomaga rozwiązać mojego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 a jaki dokładnie to model laptopa? jak będe wiedział to może uda mi się cos znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziniak Napisano Luty 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 laptop pochodzi z USA, niefirmowy, Athlon64 3200+ płyta SiS 755 512 RAM RADEON 9600 W tym momencie mam na min Red Hat'a 7.3 i z instalacja nie było problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 na początek możesz spróbować odpalić instalację z takimi parametrami linux ide=nodma linux acpi=off linux i8042.nomux linux acpi=off apm=off linux nofb linux text sprawdź po kolei każdy, jak nie ruszy to pomyślimy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziniak Napisano Luty 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Niestety nie poszło znowu. Próbowałem z obydwoma wersjami i 32 i 64 bitowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 nie chcę żebyś ściągał nie potrzebnie nowe obrazy płyt. Wyczytałęm na innym forum, że często w takich wypadkach pomaga ściągnięcie nieoficjalnych obrazów płyt w których są nowsze wersje programów. Często rozwiazują one problemy z instalacją. http://fedora.isphuset.no/ po instalacji, jeśli ruszy to będziesz miał mniej uaktualniania jeśli tylko chcesz spróbować tej łopatologicznej metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi