cosmo Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Witam, Wiem, że zarówno mDNSresponder jak i nift są procesami które są konieczne przy wykorzystanieu Zerocon'a. Dlatego chciałem zapytać co to w ogólle jest zeroconf, do czego służy po co są mu potrzebne te dwa demony. Mam zamiar je wyłączyć ale chciałem się coś na ich temat więcej dowiedzieć. P.S. Przy mDNSresponderze mam przy uzytkowniku w topie nobody Co to za daibełek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 http://hedera.linuxnews.pl/_news/2005/05/0..._long/3300.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Luty 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Tyle to i ja zgooglałem ale nie wiele tam jest. Można to zwyczajnie wyłączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Można to zwyczajnie wyłączyć ? Ja mam wyłączone mDNSresponder i nifs i jakoś mnie do tej pory nie zabolało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Luty 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 A co to za ,,nobody''? Może być taki user? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 A co to za ,,nobody''? Może być taki user? Może, miałem go chyba na każdym Linuksie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2006 A co to za ,,nobody''? Może być taki user? Może być. To jest domyślny user, którego wykorzystuje większość orogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi