Darnok Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Witam wszyskich mam pytanko : na forum sa umieszczone opisy jak skonfigurowac polaczenie z NETIA24 i NEOSTRADA , moim dostawca jest MULTIMEDIA(byly TELETON) i zwiazku z tym , jak zastosuje ktorych z tych opisow to bedzie mi dzialac ? dodam ze mam modem SpeedTocyh 330 (juz zainstalowany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Tez mam Multimedie... ale pierwsze slysze ze udostepniaja neta poprzez polaczenie telefoniczne. Skad jestes?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok Napisano Luty 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 Ze szczecina, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Luty 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2006 U mnie mam modem kablowy do ktorego moge sie podpiac albo przez karte sieciowa albo poprzez USB. Ma rowniez wejscie telefoniczne(mam telefon VoIP) ale o laczeniu sie poprzez modemy SpeedTouch naprawde bania(az sie wierzyc nie chce - przeciez tj. kablowa)... Domyslam sie ze w windzie lub innym systemie jakiego uzywasz dostales sterowniki i program do polaczen. TP ma wlasny program a Multimedia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanley1983 Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Witam, Czy ktoś z was ma neta z kablówki Multimedia przez modem Motoroli i udalo mu się skonfigurować neta pod Fedorką? Ja mam taki problem, że automatycznie wykrywane jest wszystko przez DHCP ale nie mam nadal dostępu do neta. Będę wdzięczny za ew. wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madcap Napisano Luty 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2006 Tez mam Multimedie... ale pierwsze slysze ze udostepniaja neta poprzez polaczenie telefoniczne. Skad jestes?? ja mam surfboard sb4100e i nie wiem co dalej zeby dzialal!pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2006 ...Ja mam taki problem, że automatycznie wykrywane jest wszystko przez DHCP ale nie mam nadal dostępu do neta. ... A co znaczy, ze nie masz dostepa do neta? Skoro wszystko jest automatycznie wykrywane i (w domysle) poprawnie konfigurowane przez DHCP to moze brakuje Ci tylko odpowiednich DNSow? Pingi na adres IP wychodza na zewnatrz (np. ping 216.239.59.99)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale... Dzisiaj walczyłem na Multimedia z netem. Próbowałem wszystkiego. Zaznaczałem DHCP i nic, wpisywałem wszystko (bramki, DNS-y, itp) ręcznie i nic. W graficznym , w oknie konfiguracji netu było niby ok, ale po wpisaniu w konsoli "ifconf eth0" wyrzucał komunikat, że urządzenia nie wykryto. Pingowanie do bramki nic nie dawało ( nie wykryto połączenia) W akcie desperacji wszedłem w usługi i tam zaznaczyłem opcję dhcdb (albo podobnie) przy starcie systemu i na razie chodzi. Zrobiłem to na FC5, ale parę dni temu na FC4 też niby poprawnie skonfigurowany nie działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Mozesz na moment wylaczyc swojego firewalla jesli masz i sprawdzic czy po tej operacji dziala. Czasem on jest przyczyna wszystkiego. Proponuje wowczas sprawdzic konfig z pomoca ifconfig a takze zpingowac jakis adres w razie gdyby problem byl z DNS, np: ping 213.180.130.200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi