massakra Napisano Marzec 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 Ale niestety nie wiem jak zrobic aby laczylo mi sie przy starcie systemu... Wczesniej za kazdym razem wchodzilem do kosoli i wpisywalem 'startadsl', teraz sie troche scfanilem i utworzylem skrot w ~/.kde/Autostart Ale no i tak jest to nie dokonca dobre rozwiazanie bo za kazdym razem musze wpisywac haslo roota. Moze wie ktos jak temu zaradzic? Dla mnie rozwiazaniem bylo wylaczenie se (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Edit: SE_Linuxa (zeby ort nie wywalil) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2006 ...ciągle pokazuje mi komunikat ze nie może odnaleść takiej strony (wpisywałem wiele) Sprawdz czy w /etc/resolv.conf masz poprawne wpisy z adresami serwerow DNS... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomh Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Witam. A'propos otwierania strony; miałem podobny problem pod ST330. Gdy podawałem jako root 'ifconfig' system pokazywał, że jestem połączony z internetem, niestety strony nie mogło znaleźć. Dopiero po wpisaniu na sztywno w konfiguracji sieci DNS wszystko działało i działa nadal Może pomoże. USTAWIENIA SYSTEMOWE -> SIEĆ -> DNS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi