stasio Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Witam.... zainstalowałem fedora core 4 jak dla mnie bomba... ale przy instalacji podałem zeby instalował mi friewalla no i teraz chciałbym zeby go usunać, jak to zrobić? nie wiem czy to od tego ale generalnie mam problem z sewerem proxy w sieci i strony z .prv.pl nie chodza a i strony typu index.php tez leża jak usunać tego firewalla i moze ktoś coś powie z tym prv.pl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Genralnie nie polecam usuwania firewall'a jak wchodzisz do I-netu Bo się systemem (całym i dobrze działającym) długo nie nacieszysz. A jeśli bardzo musisz np. dla próby to zrób /etc/init.d/iptables stop Jak będziesz chciał odpalić z powrotem to daj "start" zamiast "stop". Albo zrestartuj kompa Ale problemy raczej nie wynikają z powodu firewall'a - wszyscy korzystają i jakoś to nie boli. Prędzej stawiam na kłopoty z siecią albo u ISP (DNS-y może jakieś krzywe?) Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasio Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 mhmmm... nie zatrzymałem go ,ale zatrzymałem squida i pomogło.... ale mam taka głupote ze jak np wisuje adres na swoiem serwerze a strona nie istnieje, albo odnośnik ja stronie jest index.php włącza mi sie taka strone www.ralff.jankess.com albo www.footoo.prv.pl dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi