siomek Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Witam, Pewnie jest taka możliwość, ale nie mogę jej znaleźć. Irytuje mnie, że w katalogu domowym użyszkodnika wszystkie ustawienia progamów są w katalogu głównym. Czy można by było zrobić podziału tak jak w windzie ( moim zdaniem to świetny pomysł), że są katalogi z ustawieniami programów ( w Windows to Dane Aplikacji), plikami typu OOffice itp oraz inne katalogi? Chodzi mi o rozwiązanie globalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 A co ci to przeszkadza? Wszystko siedzi sobie spokojnie w miejscu z krótką ścieżką dostępu, a z domyślnym ustawieniami nie są te foldery wyświetlane w menedżerach plików (przynajmniej w Nautilusie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Nie używam Nautilusa. Denerwuje mnie liczba katalogów. Większość z nich jest przeze mnie nie oglądana (zmieniana w trybie konsolowym). Wolę, żeby to siedziało gdzieś, gdzie nie będzie mi przeszkadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Jesteś pewny, że w twoim menedżerze plików nie można włączyć ukrywania plików i folderów "ukrytych" (nazwa ma na początku kropeczkę)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 szczerze mowiac tez mnie to z poczatku irytowalo, bo powoduje to uczucie balaganu, a ja pracujac na obojetnie jakim systemie, lubie widziec rowniez pliki ukryte, a ze czesto zmieniam konfiguracje chcialbym szybko do nich dotrzec, wiec slowa siomka nie sa dla mnie czyms kosmicznym z drugiej strony wiem ze krotka sciezka dostepu ma swoje zalety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi