scota Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Zwiecha przy włączaniu ... czasem, czasem nie. Ni jak nie mogę wtedy wyłączyć. Druga sprawa: da się obniżyć napisy poniżej poziomu filmu? Próbowałem ale chyba tylko do góry da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Zmień wyjście wideo na gl i poszukaj na forum, było już o tym set razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Witam W swoim katalogu domowym (np. u mnie /home/enter/.mplayer) masz plik config otwórz go np w kwrite i dopisz tam: vop=expand=0:-80:0:0 zoom=yes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Na gl strasznie mało klatek, wcale płynne nie jest. enter1 to ma pomóc w zwiechach czy przy napisach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 jak masz mało klatek to znaczy, że masz problem z akceleracją grafiki, załaduj sobie jakieś sterowniki. Miałem ten sam problem i po instalacji sterowników na gl śmiga aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Na gl strasznie mało klatek, wcale płynne nie jest. enter1 to ma pomóc w zwiechach czy przy napisach? Napisy będą się wyświetlać pod filmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 MPlayer 1.0pre7try2-4.0.2 © 2000-2005 MPlayer Team CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP/XP-M Barton (Family: 6, Stepping: 0) Detected cache-line size is 64 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0 parse error at line 1 po wpisaniu gmplayer w konsoli jako zwykły, jako root działą ok Aha akceleracja z FAQ zainstalowana i dalej to samo Napisy "nie spadają na czarne" :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Aha akceleracja z FAQ zainstalowana i dalej to samo Napisy "nie spadają na czarne" :/ Jesteś pewny że działa? Ile osiąga Twoja karta na glxgears? Mi bez akseleracji ok 180 FPS (GF 4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 sprawdź czy działa poprawnie akceleracja jak mówi Zuk87. glxinfo i zobacz co wyświetli przy OpenGL vendor string:. jeśli to będzie mesa to znaczy, że nie działa w pełni poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Qrcze nie wiem co mogłem zrobić nie tak?! yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-$(uname -r) i tyle ... glxgears 120fps (mam radeona 9550@9600 bios) OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 a masz najnowszą wersje tych sterowników? u mnie to kulało dopóki nie zainstalowałem najnowszej wersji. teraz mam wersję 8.22.05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Ja tylko robiłem co w FAQ tzn to co napisałem: yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-$(uname -r) wersja 8.22.5.1 i nic więcej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 A jakiego masz kernela? Prawdopodobnie masz starą wersję do której nie ma już sterowników. Kiedy (o ile w ogóle) aktualizowałeś system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 FC4 zainstalowałem pare dni temu i nowego jajka nie kompilowałem Linux localhost.localdomain 2.6.11-1.1369_FC4 #1 Thu Jun 2 22:55:56 EDT 2005 i686 athlon i386 GNU/Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 A po co kompilować? Od czego jest yum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi