Skocz do zawartości

Rhn Notification Icon

dj_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie, że w obszarze powiadamiania jest taki kubuś od aktualizacji. Najpierw jest wykrzyknik a potem NIEZALEŻNIE OD CZEGOKOLWIEK "ptaszek". Ta iknka pokazuje aktualizacje(wygane hasło root) za każdym razem jak na to klikam to chce sie rejesrtować na RHN, bo "jeszcze tego nie zrobiłem" Bzdura... Ten aktualizator jest jakiś skopany...

Teraz korzystam z yum update, ale dalej myśłe jak to "niby" ma działać....

Ja napisałem, że nie działa. Ty odparowałeś, że to nie prawda i program nie działa. Trochę brakuje w tym logiki, nie sądzisz?

A wracając do meritum: nic się nie popsuło, tylko zmienił się format repozytoriów, a programistom nie chce się przerabiać programu, który został już przeznaczony do wysłania w kosmos i napisano już jego nowego "zastępnika".

Ja napisałem, że nie działa. Ty odparowałeś, że to nie prawda i program nie działa. Trochę brakuje w tym logiki, nie sądzisz?

Mój błąd, powinienem był zostawić samo I nie ma działać. Ja jestem świadom co się zmieniło i własnie dlatego uważam że się popsuło (zostało popsute?) czy jakkolwiek inaczej to ujmując - deweloperzy pozostawili niedziałający pakiet. Czy przyczyna jego niedziałania coś zmienia? Moim zdaniem nie.

Ta ikona chyba miała być uboga, nic więcej tylko informować o uaktualnieniach - taki powidamiacz. W C5 ma ponoć ma się znaleźć PUP z dodaną podobną funkcjonalnością - a tymczasem faktycznie nie pozostaje nic innego jak tylko wyłączyc i pamiętać samemu o aktualizacjach/ustawić yuma na automat.

jeżeli chodzi o up2date to zainstalowałem wczoraj pierwszy raz fedora core 4 i uruchomiłem ten program. Coś mi pościągał i mam problem bo zajęło mi to ładny kawałek miejsca na dysku jak mam teraz to usunąć? (Tylko ściągnął z instalacją miał jakieś problemy)