dj_oko Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 Wiecie, że w obszarze powiadamiania jest taki kubuś od aktualizacji. Najpierw jest wykrzyknik a potem NIEZALEŻNIE OD CZEGOKOLWIEK "ptaszek". Ta iknka pokazuje aktualizacje(wygane hasło root) za każdym razem jak na to klikam to chce sie rejesrtować na RHN, bo "jeszcze tego nie zrobiłem" Bzdura... Ten aktualizator jest jakiś skopany... Teraz korzystam z yum update, ale dalej myśłe jak to "niby" ma działać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 To nie działa. I nie ma działać. Wywal to (pakiet rhn-applet jeśli się nie mylę). W przyszłości prawdopodobnie pup zostanie zintegrowany z libnotify lub dorobią mu taką ikonkę do traya (uwaga - to tylko moje podejrzenia!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2006 jak dla mnie (_odrazu_ → od razu) ORT yum remove up2date Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 To nie działa. I nie ma działać Obawiam się że nie masz racji. To nie działa ponieważ się popsuło a developerom się nie chce.. gdyby było inaczej pakiet by się nie znalazł w wydaniu a tym bardziej w domyślnej instalacji - na każdym niemal biurku z Fedorą. Ach, jakby ktoś chciał doczytać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Ja napisałem, że nie działa. Ty odparowałeś, że to nie prawda i program nie działa. Trochę brakuje w tym logiki, nie sądzisz? A wracając do meritum: nic się nie popsuło, tylko zmienił się format repozytoriów, a programistom nie chce się przerabiać programu, który został już przeznaczony do wysłania w kosmos i napisano już jego nowego "zastępnika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Nie uważacie, ze ta iknka jest nieco uboga. Krzyczący wykrzyknik może robić złe wrażenie na początkujących... Dlaczego tego nie wywalili? No i co bedzie w zamian za to w FC 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Ja napisałem, że nie działa. Ty odparowałeś, że to nie prawda i program nie działa. Trochę brakuje w tym logiki, nie sądzisz? Mój błąd, powinienem był zostawić samo I nie ma działać. Ja jestem świadom co się zmieniło i własnie dlatego uważam że się popsuło (zostało popsute?) czy jakkolwiek inaczej to ujmując - deweloperzy pozostawili niedziałający pakiet. Czy przyczyna jego niedziałania coś zmienia? Moim zdaniem nie. Ta ikona chyba miała być uboga, nic więcej tylko informować o uaktualnieniach - taki powidamiacz. W C5 ma ponoć ma się znaleźć PUP z dodaną podobną funkcjonalnością - a tymczasem faktycznie nie pozostaje nic innego jak tylko wyłączyc i pamiętać samemu o aktualizacjach/ustawić yuma na automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 jeżeli chodzi o up2date to zainstalowałem wczoraj pierwszy raz fedora core 4 i uruchomiłem ten program. Coś mi pościągał i mam problem bo zajęło mi to ładny kawałek miejsca na dysku jak mam teraz to usunąć? (Tylko ściągnął z instalacją miał jakieś problemy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Jesli przy pierwszym uruchomieniu nie zmieniles domyslnego polozenia katalogu, to wywal wszystko z /var/spool/up2date/ i bedzie miodzio... A potem odinstaluj up2date i rhn i zacznij uzywac yuma. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi