studys Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 Przy instalacji wybrałem KDE,GNOME i xfce. Jednakże wybrałem że wywalam KDE. Na wiki.fedora.pl znalazłem jak skorzystać z yuma żeby sprawdzić co mam zainstalowane. Wcześniej za jego pomocą zapuściłem aktualizacje, jednak bezmyślnie ściągnąłem wsie jakie były także pod KDE. Teraz yum'em usunąłem KDE ale zostały mi takie rzeczy które mi wyświetla ale nie chce mi ich tak usunąć jak wcześniej: kde-i18n-Arabic.noarch 1:3.4.2-0.fc3.1 updates-released tego jest więcej. Komenda yum list /*kde/* wyświetla mi to ale gdy chce to usunąć podając nazwę programu to mam taki komunikat: [root@localhost ~]# yum remove kdenetwork.i386 Setting up Remove Process No Packages marked for removal Jak można to usunąć żeby zwolnić miejsce na dysku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 yum remove kde\* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 yum list /*kde/* Nie slash (/) tylko back-slash (\) - powinno pomóc. A komenda taka jak napisał siekiera Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Niestety, uzyłem tej komendy do kasowania plików ale dalej jak wezmę wyświetlanie plików to mam to z kde tak jak napisałęm na początku. Co można zrobić żeby to skasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi