InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Przesiadłem się i straciłem zakładki w firefoxie. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Miałem wcześniej wersję ze stronki firefox.pl czyli po prostu spakowane i skompilowane pliki. Działałem na tym i dorzucałem sobie zakłądeczki. Teraz przy przesiadce musiałem usunąć wszystkie pliki konfiguracyjne z home ale pozostał mi katalog z firefoxem (trzymałęm go w zuepłnie innym miejscu). Nie mogę go odpalić bo pluje sie o jakieś pliki a chciałbym spróbować odzyskać moje zakłądki. Teraz pytania: czy ta wersja (ta ze strony firefox.pl) trzyma swoje zakłądki i profil w katalogu .mozilla/firefox/itd itp? czy trzyma to w jakimś dziwnym pliku w swoim katalogu? Bo jeśli w dziwnym pliku to odzyskam jeśli nie to potwierdzają sie moje przzypuszczenia, że wsystko poszło w pizdu. Teraz zdobyłęm na wszelki wypadek plugin bookmark backup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SupriCo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 (edytowane) Firefox zapisuje zakładki w pliku bookmarks.html ktory znajduje się w katalogu z profilem, wiec jak skasowałeś konfig to i zakładki poszły do piachu. Na przyszłość proponuje robić kopie tego pliku (lub zapisać poprzez export w menadżerze zakładek). Edytowane Marzec 22, 2006 przez SupriCo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 W przyszlosci wyeksportuj zakladki do pliku. (Wchodzisz w Menedżer zakladek > menu Pliki > export) @SupriCo ubiegles mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Domyślnie profil jest w ~/.mozilla/firefox/ więc raczej małe szanse że przetrwało. O jakie pliki się pluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 dziękuje za rady jak wyeksportować zakładki libmozjs.so: cannot open shared object file: No such file or directory tego mu brakuje a ze stratą juz się pogodziłem, teraz mam backup robiony co wyłączenie firefoxa ahahaahaahaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi