kubek Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Ciekawy artykuł pojawił się w gazecie: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,6...70,3229419.html Według Kasperskiego - twórcy antywirusa - wirusy na windę i na linuksa są tak samo możliwe ! A jak Waszym zdaniem ?? Według mnie trochę gość przesadza - może firma kasperskiego robi jakiegoś antywirusa pod linuksa i nie ma sprzedaży Albo gość nie za bardzo się zna na architekturze systemów operacyjnych co za dobrze nie świadczy o jego programach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Nie do końca rozumiem. Artykuł jest o modzie na berety a ty wypowiadasz się na temat wirusów i Kaspersky's Lab czy jakoś tak. Jeśli chodzi o wirusy na linuksa. Napisać się da, jednak "kultura pracy" jest wysoka w linuksie i to skutecznie ogranicza rozprzestrzenianie się wirusów. To tak jak stosować kostkę toaletową(linux) i raz w roku użyć Domestosa(antywirus). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Nie do końca rozumiem. Artykuł jest o modzie na berety a ty wypowiadasz się na temat wirusów i Kaspersky's Lab czy jakoś tak. Już poprawiłem linka. Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 A jak Linux stanie się popularniejszy, to "wirusów" będzie więcej? Czy system uprawnień do plików nie jest zbyt hermetyczny dla Linuksa, szczególnie dobrze zabezpieczonego(m.in. fajnie jest dać flagę noexec dla /home) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 @adios - No rozwaliles mnie czlowieku! Ze smiechu spadlem z fotela (pierwszy raz w tym tygodniu)... "kostka" i "Domestos" - skad Ty to bierzesz?! Zaczalem chichotac juz przy beretach zamiast Kaspersky'ego, ale to porownanie to po prostu mistrzostwo swiata! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 @adios - No rozwaliles mnie czlowieku! Ze smiechu spadlem z fotela (pierwszy raz w tym tygodniu)... "kostka" i "Domestos" - skad Ty to bierzesz?! Zaczalem chichotac juz przy beretach zamiast Kaspersky'ego, ale to porownanie to po prostu mistrzostwo swiata! Pozdro Tak jakoś napisałem. Mam zadatki na poetę. Jak to _PaT mi wielokrotnie za młodu mówił, że zostanę bajkopisarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi