Other Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Mam pytanko. Czy instalował ktoś AIGLX na FC5 ? Ja próbowałem, zainstalowałem nawet xorg-server-Xair, ale jak composite odpalić się nie udało ... Moze są jakieś inne skrypty (dobrze mówię) jak composite ale specjalnie dla AIGLX ? Bardzo chciałbym odpalić sobei taki bajerancki pulpicik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Ja sobie nawet specjalnie dla tych bajerów SUSE zainstalowałem (ale tylko na dwa tygodnie, już mam z powrotem Fedorę) - to naprawdę działa super szybko i mega bajerancko. A na Fedorzę ponoć też się da: http://lists.freedesktop.org/archives/xorg...rch/013577.html , myślę że to kwestia czasu kiedy compiz będzie działać bez problemów na FC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Ja próbowałem zaintalować zgodnie ze wskazówkami na wiki do FC5Test3. Jednakże nei udało się Compizu włączyć Co prawda odpaliłem ten sterwer Xair, ale sam nic nie dał. Przy odpalaniu compizu wychodziło mi do gdma i nie chciało potem odpalić xów, więc musiałem grzbeac w konfigu gdma zeby wszystko bylo jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 A do tego nie potrzeba jakieś specjalnej wersji sterowników do karty graficznej?Coś tak słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Kwiecień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2006 A do tego nie potrzeba jakieś specjalnej wersji sterowników do karty graficznej?Coś tak słyszałem Ja slyszałem, że na zamkniętych sterownikach nie działa, tylko na tych o otwartym źródle (DRI, Mesa). Ma tkoś jakieś dobre info, kiedy będzie można używać stabilnej wersji AIGLX ? :/ Nie mogę się doczekać tego, a właśnie takie oczekiwanie coraz bardziej rozrzuca mnie po innych dystrybucjach (openSuSE, Ubuntu :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2006 Nowsze paczki możesz znaleźć tutaj → http://people.redhat.com/krh/aiglx-repo/ (może będą lepiej działały). Niedawno AIGLX został włączony do HEAD w CVS-ie X.Org X11 (wczesniej było w osobnej gałęzi) → https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=4988 więc pracę ciągle trwają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Dobra wgralem wszystki paczki ktore podal "gajownik" ( niektore juz byly w FC5 ). Czy moze mi ktos powiedziec co mam zrobic zeby odpalic Xair albo Compiz bo nie mam pojecia jak sie do tego zabrac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Kwiecień 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Dobra wgralem wszystki paczki ktore podal "gajownik" ( niektore juz byly w FC5 ). Czy moze mi ktos powiedziec co mam zrobic zeby odpalic Xair albo Compiz bo nie mam pojecia jak sie do tego zabrac ? No widzisz nei masz pojęcia jak się do tego zabrać ... Ja miałem jako takie pojęcie (trochę czytałem) i się nie udało. Podpowiedź: szukaj na google: installing aiglx on fc5 (linka nie podam ]:-> ) PS Nie zniechęcam ale nie dasz rady, zbyt wczesna wersja rozwojowa ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doiy Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Powiedzcie mi konkretnie, bo ja już w tych sterownikach się zgubiłem. Czy na sterownikach nvidii z livny przy GeForce 2 MX jestem w stanie odpalić XGL/AIGLX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 TU i TU masz opis na jakich kartach moze dzialac a na jakich nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doiy Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 To przez najbliższe kilka lat takie bajery nie dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Sierpień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Może odświeżę trochę temat ... Eksperymentopwał ktoś z tym dzieckiem Red Hata, czy wszyscy siedzą na XGL, benkracie zresztą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Mi nie wyszło... AIGLX nie dla mnie narazie. Radeon 9550. Nie odpalają się X-y... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Ja nawet nie próbuję z AIGLX - GF 5700. A Xgl działa i ma się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Ja mam zainstalowany, jednak gdy przechodze w tryb Aiglx dostaje fioletowy ekran(Karta Radeon 9200). Szukalem rozwiazania jednak na www.fedoraforum.org nic sensownego nie znalazlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi