Daniello Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 A czy działa dobrze AIGLX pod KDE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2006 Dzis yum zainstalowal mi nowego kernela, najwyrazniej dzieki niemu problem, o którym wczesniej pisalem, juz nie wystepuje. Musze jednak powiedziec ze caly system to cos zamulilo, a efektów z filmów pokazowych jeszcze nie doswiadczylem, jednak po sposobie wyswietlania okien(3D) widac ze to dziala. PS: Chyba czeka mnie szukanie jakiegos pliku konfiguracyjnego do tego aiglx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2006 Chyba czeka mnie szukanie jakiegoś pliku konfiguracyjnego do tego aiglx. chyba raczej pliku konfiguracyjnego do Compiza... AIGLX to tylko backend. Efekty daje Compiz i za pomocą konfiguracji Compiza (tzn. gset-compiz) konfiguruje się je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2006 Wczoraj wieczorem poczytalem troche o AIGLX. Wolne dzialanie jest spowodowane bledem w sterowniku mesa-y, podobno jest juz rozwiazany w najnowszych, ciekawe jednak kiedy beda one dostepne dla fedory. Dodatkowe wodotryski mozna otrzymac wpisujac w konsoli USE_WOBBLY=1 metacity --replace dodalem to polecenie do startu, jednak nie wiem dlaczego dziala one tylko po wpisaniu w konsoli, zapewne mój blad. PS: to nie jest chyba/raczej blad sterowników ale samego X.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 Witam Postępowałem zgodnie z instrukcjami ze strony http://fedoraproject.org/wiki/RenderingProject/AiglxOnFedora System wstaje, x-y się ładują. Mam mały problem. Zniknęły mi obramowania okien. Teraz nie mogę ich przenosić, ani zmieniać rozmiaru. Nie pokazują się też na pasku. Próbowałem wejść w Środowisko->Preferencje->Okna, ale dostaję komunikat: Menedżer okien "unknown" nie posiada zarejestrowanego narzędzia konfiguracyjnego. Korzystam z Gnome. Macie jakieś pomysły? Gdzie ustawć domyślny menedżer okien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 Zatrzymaj AIGLX gconftool-2 -s '/apps/metacity/general/compositing_manager' --type bool false powinno pomóc, nie zapomnij zresetowac "x-y". Tak przy okazji, najprawdopodobniej teraz przy odpalaniu programów, które potrzebuja akceleracji 3D, bedziesz otrzymywal komunikat: libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b A w logach xorg.0.log jeszcze cos gratis dostaniesz, nie przejmuj sie, z tego co czytalem to normalne po zainstalowaniu sterownika z repo AIGLX i najprawdopodobniej na rozwiazanie tego problemu bedzie trzeba czekac az do FC6. Gdybys jednak chcial to naprawic to lepiej poczytaj to: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=6689 https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=6624 dalej sie nie wglebialem gdyz niestety nie mam dostepu na liste "mesa3d-dev", fakt ze zbytnio o ten dostep sie nie staralem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 www.compiz.net - dział how-to. Tutoriale do AIGLX i Compiza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 wolę poczekać na FC6, może "samo" się zrobi, niż instalować nie wiadomo co z nie wiadomo jakiego źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 wolę poczekać na FC6, może "samo" się zrobi Testowałem to w Rawhidzie na ATI 8500 (sterowniki DRI). Wystarczyło tylko z menu wybrac, że chce się używac dodatkowych efektów. Bardzo ładnie to zintegrowali i nie trzeba praktycznie nic robic :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 czyli powinno byc przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 niestety, ale tak przyjemnie raczej nie jest. już od dłuższego czasu próbuję moją testową fedorkę zmusić do "współpracy" przy dodatkowych efektach, jednak jak do tej pory fc6 skutecznie odmawia współdziałania, przynajmniej z moim radkiem 9550 :/. W najlepszym układzie wszelkie próby kończą się kilkunastosekundowym white-screenem. A tak to o pobawieniu się z różnymi efektami mogę sobie co najwyżej pomarzyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 U mnie na FC5 tez mam kłopocik... niestety nie widzę gónej belki żadnego z programów... co bardzo utrudnia pracę. Zatem muszę narazie zrezygnować z tego efektownego bajerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Wrzesień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Ta, jak Wy to nazywacie "górna belka" okienek, to nic 9innego jak compiz Menedżer okien, jak się nie mylę. Prawdopodobnie jst problem z nim a nie z AIGLX Miałem taki sam problem na Ubuntuy tylko przy XGL Tylko występował on po moim mieszaniu sie w konfiguracje, i nei udało mi sie wrocic do stanu poprzendiego, kiedy wszystko działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Październik 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2006 Ta, jak Wy to nazywacie "górna belka" okienek, to nic 9innego jak compiz Menedżer okien, jak się nie mylę. Prawdopodobnie jst problem z nim a nie z AIGLX Miałem taki sam problem na Ubuntuy tylko przy XGL Tylko występował on po moim mieszaniu sie w konfiguracje, i nei udało mi sie wrocic do stanu poprzendiego, kiedy wszystko działało Brakuje metacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YareQ Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Brakuje metacity Metacity u mnie było i belek też nie miałem. Zmieniłem nvidia-x11-drv na xorg-x11-drv-nvidia i pomogło, pojawiły się belki i wszystko działa jak powinno działać, także problemem wydaje mi się tutaj burdel jaki się robi czasami po dodaniu zbyt dużej liczby repozytoriów gdzie czasami pliki odpowiadające za te same sprawy działają różnie [taka moja teoria]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi