Other Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Dotknęło mnie lekkie zażenowanie ... nowy Gstreamer miał wprowadzić rewolucję w multimediach na rynku Linuksa, miał połączyć KDE i GNOME ... i co ? Dograłem wszystkie paczki do gsttreamera jakie są w extras (do wersji 0.10 oczywiście) i n ie można nawet zwykłego avi odtwarzać w totemie. Nie namawiajcie mnie żebym zainstalował totem-xine gdyż muszę się dowiedzieć, dalczego nei działa zwykły totem z gstreamerem :/ MPlayera tez nei chce bo mi sie nei podoba A koniecznie musze mieć odtwarzanie DVD, DivX, avi, wmv i na dodatek realplayerowskie rozszerzenie ale ściągnę osobny program (pewnie nie ma w extras ani livnie :U) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Other napisano 24.03.2006 - 16:17 Dograłem wszystkie paczki do gsttreamera jakie są w extras (do wersji 0.10 oczywiście) zainstaluj z http://ayo.freshrpms.net/fedora/linux/5/i3...freshrpms/RPMS/ gstreamer-ffmpeg-0.10.0-1.fc5.i386.rpm gstreamer-plugins-bad-0.10.1-2.fc5.i386.rpm gstreamer-plugins-bad-devel-0.10.1-2.fc5.i386.rpm gstreamer-plugins-ugly-0.10.2-1.fc5.i386.rpm gstreamer-plugins-ugly-devel-0.10.2-1.fc5.i386.rpm albo dadaj repozytoria z http://gstreamer.freedesktop.org/download/fedora5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 musisz zainstalować w32codec zainstalowałem paczkę z FC4 i wszystko mi gada bezproblemowo. a do odtwarzania polecam xine, kaffeine, kplayer, vlc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Sposób z w32codecs jest o tyle lepszy że nie mieszamy w systemie, można nawet nie instalować w postaci RPM a zwyczajnie rozpakować.. A z odtwarzaczy to oczywiście Mplayer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Ja mam totema + gstreamery z livy i freshrpms. Jeszcze nie napotkałem na film którego bym nie odtowrzył Mplayer mi nie działa, coś z dźwiękiem jest nie tak ale totem zastępuje go w pełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Mi na tych gstreamerach cos WMV zacina strasznie :/ Jeszcze tez nei moge odtwarzać filmów .rmvb (jak się nie mylę te od realplayera) a Realplayer chce mi albo libstdc++.so.5 (którego nei ma w repo najwyzej jest 4 jak sie nie myle, a starsza wersje jakiegos libXn czy coś też nei ma w repo ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Realplayer chce mi albo libstdc++.so.5 (którego nei ma w repo najwyzej jest 4 jak sie nie myle, a starsza wersje jakiegos libXn czy coś też nei ma w repo ). zainstaluj compat-libstdc++-33-3.2.3-55.fc5.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Dołączę do tematu. Czy Totema można już zmusić do odtwarzania napisów o innych nazwach niż film?? Bo to najlepszy plajer. tylko ta obsługa napisów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi