waldis Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Kolega dostał e-maila od najbogatszego człowieka na świecie i w związku z tym kupił gazetkę z FC 4 i poprosił mnie o pomoc. Zainstalowała się szybko, komputer wypluł płytkę i poprosił o restart. Po restarcie jest (zdziwiłem się na plus, tyle tu wątków o GRUB-ie) wybór systemu, wybieram FC 4. Startuje, pokazuje: uruchamianie udev zrobione OK, pamięć masowa, dźwięk itp, zrobione OK, i ........ i to by było na tyle. Podczas instalacji sprzęt rozpoznany prawdiłowo. Co może być przyczyną? Powtórna instalka przyniosła ten sam efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Może opisz troszkę dokładniej na jakim sprzęcie to instalujesz. Jak dobrze rozumiem na razie nie ładuje Ci się grafika z oknem logowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Warto było by napisać jakiej używasz karty graficznej - forumowicze donoszą, że nowa fedora słabo radzi sobie z dużą ilość kart ATi (wiem to też z autopsji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 FC4 z Radeon9200SE chodziła pieknie, to FC5 chyba też powinna.Cholera, dla nowej Fedory poświęciłem FreeBSD, byłoby dobrze gdyby z tą kartą nie było problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Ale chodzi o FC 4... Jaki sprzęt? Laptop?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Karta, to rzeczywiście jakiś Radeon, ale przy starcie instalki zostaje rozpoznana. Ale wydaje mi się, że przyczyną mogą być jakieś ustawienia w biosie, ponieważ parę dni wcześniej kolega sam eksperymentował (sam linux bez windy) i po restarcie dochodził do konfiguracji karty muzycznej i tu sobie FC4 nie radziła. Teraz coś zmienił w biosie i jest jak to opisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voy-tec Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Miałem podobny problem na płycie Asus K8V-X i z radeonem 9200. U mnie pomogło przełączenie grafiki w Biosie w tryb AGPx4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Nie pomogła zmiana karty na Nvidię, wyjęcie dźwiękówki i załączenie w biosie tej na płycie głównej. Problem rozwiązało zainstalowanie Suse Linux 9.2. Zainstalowało się bez problemów i póki co działa. Za jakiś czas spróbujemy z FC5. Może będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi