Skocz do zawartości

Bcm43xx

wklaczynski

Rekomendowane odpowiedzi

Niby to się odpala, ale po jakiejś męce nie można automatycznie załadować karty, trochę głupio że wymusza to eth1 a nie wlan0, poza tym mimo że wskazuje że sieć działa i wysyła pakiety ale nie odbiera, trzeba restartować interfejs aby zaskoczyło. Bardzo daleko im do funkcjonalności ndiswrapper!

Niby to się odpala, ale po jakiejś męce nie można automatycznie załadować karty, trochę głupio że wymusza to eth1 a nie wlan0, poza tym mimo że wskazuje że sieć działa i wysyła pakiety ale nie odbiera, trzeba restartować interfejs aby zaskoczyło. Bardzo daleko im do funkcjonalności ndiswrapper!

Te sterowniki nie mają się odpalać automatycznie z założenia, nie do końca są jeszcze "stabilne". W podanym powyżej linku masz napisane co zrobić, żeby sterowniki odpalały się wraz z systemem.

Jedyna kombinacja która działa to alias wlan0 bcm43xx lub alias eth1 bcm43xx w modprobe.conf, podane aliasy w dokumentacji fwcutter nie działają, ale to chyba jakiś problem z kudzu bo na starcie się wywala na FC4 wszystko było OK, teraz coś pokopsali! A jak załaduje się pierwszą kombinacją to po uruchomieniu systemu wszystko wszkazuje że interfejs połączył się ale nie wymienia pakietów, zadziała dopieto kiedy zaczyma się i ponownie uruchomi interfejs!

w moim /etc/modprobe.conf mam to:

alias pci:v000014E4d0x00004301sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

alias pci:v000014E4d0x00004307sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

alias pci:v000014E4d0x00004318sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

alias pci:v000014E4d0x00004320sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

alias pci:v000014E4d0x00004324sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

alias pci:v000014E4d0x00004325sv*sd*bc*sc*i* bcm43xx

i działa bez problemu

nie wiem tylko dlaczgo mam te 5 linijek powtórzone czterokrotnie i za każdym razem gdy usuwam to pojawiają się znowu.