kassta Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.9-1.667/kernel/drivers/char/drm/fglrx.ko): Operation not permitted wyskakuje mi taki blad przy installowaniu rpm -Uh --force fglrx_6_8_0-8.23.7-1.i386.(_rpma_ → RPM-a) ORT caly log to root@localhost ~]# rpm -Uh --force fglrx_6_8_0-8.23.7-1.i386.rpm ########################################### [100%] ########################################### [100%] FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.9-1.667/kernel/drivers/char/drm/f sciaglem sterowniki z ati.com mam celerona 2.4 radeon 9200 64/128 dzis zainstalowalem fedore 1 raz i (_niewiem_ → nie wiem) ORT co jest grane moze wy cos wymuyslicie mam fedore core 3 jak cos to moje gg 4320030 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Stery do ati instaluje się inaczej. Zainstaluj repozytorium z www.livna.org i wykonaj yum install kernel-module-fglrx-$(uname -r) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassta Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 repozytorium gdzie to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 (edytowane) Chodzi o to, zeby zainstalować pakiet, który rozszerza bazę yuma o repozytorium(serwer pakietów, przyjmijmy). Na stronie RPM Search wyszukaj pakietu z "livna" w nazwie. Najlepiej jakąś najnowszą jego wersję. Potem odpal yuma ponownie. Jak zauważysz, będziesz mógł pobierać i instalować pakiety także z bazy Livna. zobaczysz to na początkowych napisach wypluwanych przez yuma. Yuma oczywiście odpal jako root. Edytowane Marzec 28, 2006 przez dj_oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassta Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 yumi-2.0.7-2.1.fc3.test.noarch.rpm sciaglem to niby sie zainstalowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 yumi?? Co to jest? livna-release-cośtamcośtam ci jest potrzebne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 http://rpm.livna.org/configuration.html Znów polecam GOOGLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassta Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 oki niby sie poinstalowalo tylko teraz wlaczm (_linuxa_ → Linuksa) ORT i po zainstalowaniu masowa siec dziek wyskakuje [OK] a pozniej konfiguracja jadra i musze czekac czy sie cos popsulo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi