blman Napisano Lipiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2004 Witam, jestem posiadaczem Fedory Core 2 i aparatu cyfrowego, ktory nie jest rozpoznawany przez programy zainstalowane razem z Linuxem. Wczesniej uzywalem Mandrake`a 10 (trzeba zauwazyc, ze w dalszym ciagu jestem newbie) i bylo wszystko ok, tzn. gdy podlaczylem aparat pod usb i wlaczylem go, pojawial sie wymienny dysk, z ktorego moglem sciagac pliki. Niestety wykonujac taka sama "operacje" - podlaczenia kabla i wlaczenia aparatu - w Fedorze Core 2 nic sie nie dzieje i nie mam jak sciagnac zdjec. Czy ktos moze wie dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2004 spróbuj tak: mkdir /mnt/camera/ mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/camera/ i zobacz czy masz zdjecia w /mnt/camera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blman Napisano Lipiec 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2004 Hej. Zrobilem tak jak opisales. Wszystko poszlo pieknie i gladko. Ale dalej nic:( Czy wiesz moze dlaczego na Fc2 jest z tym problem, a w Mandrake`u 10 taka sytuacja nie ma miejsca (na pulpicie wyskakuje ikona "dysk twardy", z ktorej moge zgrywac zdjecia) Na wszelki wypadek sprawdzilem czy moge zrzucic zdjecia na Winzgrozie - udalo sie, wiec aparat i kabel usb sa ok. Czy mozna jeszcze zrobic cos innego z montowaniem? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2004 Nigdy nie uzywałem Mandraka, ale u mnie dziala tak podmontowany aparat, i w katalogu pojawiaja sie zdjecia. Podlacz aparat i sprobuj podmontowac aparat: mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/camera/ albo mount -t vfat /dev/sda /mnt/camera/ i pokaz co pokazuje polecenie lsusb i mozesz jeszcze zalaczyc logi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blman Napisano Lipiec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2004 Siemka! Gzz..gzz... i juz dziala... Nie wiem dlaczego teraz zadzialalo (byc moze dlatego, ze zrobilem swieza reinstalke) Niewazne to juz jest w tym momencie. Dzieki master za pomoc Juz bylem bliski przerzucenia sie ponownie na Mandraka 10, ale zostane przy Fc2, tak jak chcialem Big Thanks! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi