shymon_ Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Czy komuś sie udało połączyc sie z netem przez neo na modemie Speedtouch na FC5. Przepraszam za to ze 2 temat - ale tam nikt nic nie pisze:( a ja bede musial wrocic na FC4:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Ze speedtouchem zawsze są problemy, osobiście kupiłem sobie za trochę ponad 10pln sagema 800 i nie ma problemów, tobie też to proponuję (nie jest to majątek jakby nie patrzeć), chyba, że lubisz się męczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymon_ Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 no wiec chyba zostaje mi to samo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluesbar Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 ja mam podłączonego fc5 przez speedtouch do neostrady, ale jeszcze porzadkuje moduły, takze dam opis później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 WItam instalowalem speedtacha wedlug sposobu na fc3 niedawno na fc4 dzialalo i na fc5 tez dziala jest to nawet lepiej rozwiazane niz sagem chyba jest to gdzies przyklejone na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 powiem ci ze jednak mimo wszystko sagem ma prosta instalacje rpm od remiego i wsio dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 co do trudnosci instalacji, to ci, ktorzy maja spt mowia ze sgm jest latwiejszy do zainstalowania a ci co maja sgm mowia, ze spt; ogolnie na kazdej dystrybucji mozna spt odpalic, najwygodniej (najszybciej i najskuteczniej) uzyc speedtouchconf z sourceforge.net + odpowiedni firmware, bo na firmware'ach to one jada roznych nawet posrod srebrnych jedne chodza na rev4fw.zip inne na mgmt.o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krayczek Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 Witam wszystkich. Zainstalowalem sobie dzisiaj Fedore 5 dla x64. Przerazily mnie posty dotyczace speedtouch-a 330 ale jak sie okazalo nie bylo tak zle. Instalowelm jak na FC4 czyli http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...id=98&Itemid=34 i wszystko dziala bez zadnych problemow. Nesotrada smiga tak jak wczesniej. A jedynie tylko DNS-y musialem wklepac recznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 dawniej przy kazdym zmianie kernela musialem przinstalować modem sagema a tym czasem Speedtouch juz od dluzszego czasu(FC3) tego nie wymagał. Mnie przeszkadzało ze zawsze po zmianie kernela nie mam sieci i wielkie losowanie czy sieć beðzie bo przeciez byly przypadki gdy trzeba byłu zrobic patcha na sterownik sagema aby zadzialal. Na szczescie dzis juz nie ma z tym problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Hej ludzie Neostrada działa!!! Trzeba zrobić wszystko tak jak było w opisie dla FC3 http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=98 U mnie nie działała bo miałem bład we wpisach w punkcie 9 ale dokładnie sprawdziłem poprawiłem błedy i chodzi smile.gif Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmN Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Trzeba zrobić wszystko tak jak było w opisie dla FC3 http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=98 Ale działa to na 100%? Trzeba coś kombinować? Jestem początkujący i wolałbym nie cudować... Pozdrówka! [edit] Strona nie działa Strona którą próbujesz obejrzeć nie istnieje. Proszę wybrać stronę z głównego menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...task=view&id=98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Wyglada na to że mój link który dałem źle działa dobrze że "siekiera" mnie poprawił Tak działa na 100% przynajmniej u mnie śmiga szybko i stabilnie no rewelacja Powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bun_cyk_cyk Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Zrobiłem wszystko według instrukcji a gdy robie # rmmod speedtch # modprobe speedtch <--po tym zaczyna mi migać adsl na modemie. Już raz mi sie udało zaisntalować na fc5 bez progemu a teraz nie moge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Zrobiłem wszystko według instrukcji a gdy robie # rmmod speedtch # modprobe speedtch <--po tym zaczyna mi migać adsl na modemie. Już raz mi sie udało zaisntalować na fc5 bez progemu a teraz nie moge. A po co to robisz? Mi śmiga neo bez problemów, jedynie co to musiałem wpisać DNSy w resolv.conf, tzn ja to zrobiłem w zakładce sieć i tam można też dopisać i daje ten sam efekt co prawda powinien sam pobrać DNSy ale jakoś nie pobiera w FC4 pobierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi