DAREK WL. Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Sciagnałem wczoraj i zainstalowałem takie distro ARKLINUX najnowsza jego wersja z jadrem 2.6.16-0.1ark. NIe ma niestety na tej 1 cd zródeł tego jadra ani kompilatora gcc. Nie mozna wiec skompilowac sterów do modemu sagem neostrady tak jak robimy to na fedorze. Próbowałem zainstalowac stery eagle-usb z rpm-a przeznaczonego dla mandrivy.Niestety nie chce to działac.wyskakuje bład ;line 45 ..string Czyli brakuje mu jakis stringów. Czy jest gdzies w necie instalka rpm dobra dla RedHata , Fedory i tego Arklinux który tez wywodzi sie z redhata. Czy mozna zainstalowac sterowniki do neostrady na systemie bez kompilatora i zródeł jadra, bo takim jest ARK wywodzacy sie z redhata tak samo jak fedora. Prosze o porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 http://remi.collet.free.fr/ tu masz fedorowe rpmy tak sie zastanawiam czy w 2.6.16 nie ma juz ueagle wkompilowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Marzec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Dzieki za porade ZAjrzałem na ta strone która polecasz, tam sa moduły eagle-usb do jader ale najnowsze z nich jest 2.6.15-1 .Dla 2.6.16 jest tylko ueagle. A jesli nawet w tym systemie jest wbudowana obsługa UEAGLE to jak sie to robi Przeczytałem opis na forum suse i forum bsd tez to włos sie jeży na g łowie od tego UEAGLE. Dlatego zamiast na lepiej czyli wg mnie konfigurowanie dotychczasowych sterów eagle bez wywalania błedów przez nowe jadra wprowadza sie cos jeszcze trudniejszego niz dotyczczas A gdy dałem a tamtym systemie polecenie 'lsmod' to zadne UEAGLE NIE wyskoczyło, czyli chyba nie jest wkompilowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi