dvc Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Czy ma ktoś wbudowany czytnik kart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Czytnik kart PC czy flash? Mam i taki i taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Ja mam w moim notebooku czytnik kart flash 7 w 2 i jak wkladam karte to mi wykrywa jako dysk i bez problemu odczytuje zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 No ja też w notebooku Wszystko chodzi na Fedorze cacy, obrócz miernika poziomu naładowania baterii (raz pokazuje dobrze, za chwile 0%), no ale trzeba to zrobić. No i suspendy, chociaż mi niezbyt potrzebne, to jeszcze z nimi pokombinuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 mam w laptopie wbudowany czytnik kart ale nie wiem jak go uruchomić, to jest to co mam. część z tego co wypisał lspci: 05:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller 05:09.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller 05:09.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller 05:09.4 Class 0805: Texas Instruments PCI6411, PCI6421, PCI6611, PCI6621, PCI7411, PCI7421, PCI7611, PCI7621 Secure Digital (SD) Controller ma ktoś jakieś informacje na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Nic nie trzeba uruchamiać. Włóż jakąś kartę i zobacz czy w fdisk -l nie dodał się jakiś nowy dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 no szczerze mówiąc nie sprawdzałem w taki sposób, pomyślałem, że skoro nie zapala sie lampka no i dysk nie pojawia się sam po włożeniu to coś musi być nie tak muszę jednak poczekać na sąsiada, w moim aparacie mam akurat taką kartę której nie obsługuje czytnik. Dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 A jak się ten dysk tam nie pojawi to mi czasami pomagało MAKEDEV sda, ale to już ostateczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 fdisk -l nic noego nie pokazuje. a makedev, nie bardzo rozumiem o co chodzi. nie mam takiego polecenia u siebie. to z jakiegoś pakietu, z jakichś dodatków? mógłbyś troche dokładniej napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 (edytowane) Można dograć za pomocą yuma yum install MAKEDEV Z reposa base, czyli dokładnie to samo znajduje się też na płycie Fedory. Polecenie trzeba uruchamiać z roota oczywiście i nazwę pisać zawsze dużymi literami Edytowane Styczeń 30, 2006 przez ecik__ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 ok, sam się zorientowałem, że należy pisać wielkimi literami. Wcześniej myślałem, żę to podkreślasz po prostu w ten sposób. Ale nie działa ten sposób, stworzył mi zestaw urządzeń w /dev ale nie wykrywa karty, którą włożę do czytnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 A po MAKEDEV'ie zmienia się coś w fdisk -l? Ew. możesz spróbować inne możliwości niż sda, bo właściwie to nie wiadomo jak Linux chciałby sobie nazwać ten dysk Spróbuj wszystkie możliwości od sda do sdh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 (edytowane) nic sie nie zmienia, kompletnie nic ale będe miał burdel w /dev sprawdziłem wszystkie literki jakie poleciłeś i nic Edytowane Styczeń 31, 2006 przez InIrudeBwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 ale będe miał burdel w /dev Przy restarcie wszystko zniknie. Ja kiedyś mogłem rozwiązać mój problem przy pomocy MAKEDEV dlatego go poleciłem. Wygląda na to, że u Ciebie problem jest bardziej skomplikowany. On ten czytnik traktuje jako USB? Co wypisuje lsusb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 05:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller 05:09.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller 05:09.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller 05:09.4 Class 0805: Texas Instruments PCI6411, PCI6421, PCI6611, PCI6621, PCI7411, PCI7421, PCI7611, PCI7621 Secure Digital (SD) Controller nie, tutaj masz wynik lspci. znalazłem pdobny wątek na głównym forum fedory i rozwiązania też tam nie ma. Koleś obiecał z tym powalczyć i dać znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi