Skocz do zawartości

Jak Odpalic Beryla

NX_Turbospeed

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uruchomic "3Dbajery" pod KDE?

(Pod Gnomem dzialaja po domyslnej instalacji.)

Jaka wersja masz fedora core ? Jak masz 6 to otworz Menu->System->Dodaj/Usun Oprogramowanie->lista->wlacz beryl i dodatki jezeli zainstaluje -> ok->Instaluje i Koniec . to nie za trunde B)

OK, zainstalowałem i nawet działa.

Mam kilka pytań:

- dlaczego "3DBajery" nie włączają się z autostartem w KDE? W "Menedżer Beryl" nie widziałem opcji "uruchamiaj z systemem" lub coś podobnego. Jak to właczyć?

- zmieniając menedżer okien z Beryla na Compiz, okienka "tracą" górny pasek z przyciskami minimaliacji/maksymalizacji.

- "3DBajery" działają "tylko" na 4 pulpitach. Próbowałem na 6, ale się nie uruchomiły. Dodatkowo, "obracanie kostką" nie przełącza pulpitu w sposób, jaki domyślnie w Gnome to sie dzieje.

Jeżeli ktoś zna odpowiedź na to pytanie, będę zobowiązany.

- dlaczego "3DBajery" nie wlaczaja sie z autostartem w KDE? W "Menedzer Beryl" nie widzialem opcji "uruchamiaj z systemem" lub cos podobnego. Jak to wlaczyc?

Ehm o Autostarcie byl juz topic trzeba dodac skrypt do Twojego autostartu - poszukaj

- zmieniajac menedzer okien z Beryla na Compiz, okienka "traca" górny pasek z przyciskami minimaliacji/maksymalizacji.

A zainstalowales jakis dekorator okien?

Ehm o Autostarcie był już topic trzeba dodać skrypt do Twojego autostartu - poszukaj

Nie wiedziałem o tym, poszukam.

A zainstalowałeś jakiś dekorator okien?

Zaintalowałem wszystko, co w nazwie miało słowo Beryl :rolleyes:

Natomiast z dekoratorów okien mam zainstalowane:

- Emerald (Beryl)

- Aquamarine (KDE)

- Heliodor (Gnome)

Dzięĸi za pomoc.

BTW

Przy jkim sprzęcie FC6 z Berylkiem pracuje sprawnie i szybko?

Ja mam AXP 2000+ @ 2GHz, 512 MB RAM, R9200 i widać, że Fedorka zadaje mu dość dużo pracy.

BTW

Przy jkim sprzecie FC6 z Berylkiem pracuje sprawnie i szybko?

Ja mam AXP 2000+ @ 2GHz, 512 MB RAM, R9200 i widac, ze Fedorka zadaje mu dosc duzo pracy.

Dziala doskonale na Athlonie 1,2 na plycie ECS K7S5A + 512 MB DDR + GeForce 2 MX400.. z wlaczonym Firefoxem 2.0, Eclipsem, QuodLibetem, Kadu i PSI.. u mnie nie ma zadnych problemów/sciec.. jesli sa u Ciebie to sprawdz jakie masz wlaczone uslugi, i powylaczaj niepotrzebne.

Pozdrawiam Rasp..