NX_Turbospeed Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Sciaglem Beryla i niewem jak to odpalic. Wlaczam Beryl Manager, pojawia mi sie taki diamencik kolo zegara i nic wiecej. Pozdro, NX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 A jak klikniesz prawym przyciskiem myszy na "diamenciku", to co się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NX_Turbospeed Napisano Luty 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 odpala sie menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 To teraz doczytaj co z tym zrobić Na początek może TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NX_Turbospeed Napisano Luty 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Nic tam nie pisze. Albo jestem slepy. Znaczy, mam juz wszystko ustawione ale i tak (_niewiem_ → nie wiem) ORT co dalej. Bo nic nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 1) Jak się użyje "szukaj" na tym forum i wpisze "beryl", to rezultat może być Taki 2) Jak instalowałeś beryla? yum-em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NX_Turbospeed Napisano Luty 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Tak, yumem. Szukalem w wyszukiwarce. Nic nie znalazlem(tak, wiem jestem slepy, w realu mowia mi to samo Edit: Zjadlem "k" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 Jak uruchomic "3Dbajery" pod KDE? (Pod Gnomem dzialaja po domyslnej instalacji.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NX_Turbospeed Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 No. Na GNOME mi tez nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suryx Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 Jaka wersja masz fedora core ? Jak masz 6 to otworz Menu->System->Dodaj/Usun Oprogramowanie->lista->wlacz beryl i dodatki jezeli zainstaluje -> ok->Instaluje i Koniec . to nie za trunde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NX_Turbospeed Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 No i tak mam. Pozniej wchodze do System -> Beryl Manager, pojawia mi sie "diamencik" w trayu i nic pozatym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 Jaka wersja masz fedora core ? Jak masz 6 to otworz Menu->System->Dodaj/Usun Oprogramowanie->lista->wlacz beryl i dodatki jezeli zainstaluje -> ok->Instaluje i Koniec . to nie za trunde OK, zainstalowałem i nawet działa. Mam kilka pytań: - dlaczego "3DBajery" nie włączają się z autostartem w KDE? W "Menedżer Beryl" nie widziałem opcji "uruchamiaj z systemem" lub coś podobnego. Jak to właczyć? - zmieniając menedżer okien z Beryla na Compiz, okienka "tracą" górny pasek z przyciskami minimaliacji/maksymalizacji. - "3DBajery" działają "tylko" na 4 pulpitach. Próbowałem na 6, ale się nie uruchomiły. Dodatkowo, "obracanie kostką" nie przełącza pulpitu w sposób, jaki domyślnie w Gnome to sie dzieje. Jeżeli ktoś zna odpowiedź na to pytanie, będę zobowiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 - dlaczego "3DBajery" nie wlaczaja sie z autostartem w KDE? W "Menedzer Beryl" nie widzialem opcji "uruchamiaj z systemem" lub cos podobnego. Jak to wlaczyc? Ehm o Autostarcie byl juz topic trzeba dodac skrypt do Twojego autostartu - poszukaj - zmieniajac menedzer okien z Beryla na Compiz, okienka "traca" górny pasek z przyciskami minimaliacji/maksymalizacji. A zainstalowales jakis dekorator okien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Luty 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2007 Ehm o Autostarcie był już topic trzeba dodać skrypt do Twojego autostartu - poszukaj Nie wiedziałem o tym, poszukam. A zainstalowałeś jakiś dekorator okien? Zaintalowałem wszystko, co w nazwie miało słowo Beryl Natomiast z dekoratorów okien mam zainstalowane: - Emerald (Beryl) - Aquamarine (KDE) - Heliodor (Gnome) Dzięĸi za pomoc. BTW Przy jkim sprzęcie FC6 z Berylkiem pracuje sprawnie i szybko? Ja mam AXP 2000+ @ 2GHz, 512 MB RAM, R9200 i widać, że Fedorka zadaje mu dość dużo pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Luty 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2007 BTW Przy jkim sprzecie FC6 z Berylkiem pracuje sprawnie i szybko? Ja mam AXP 2000+ @ 2GHz, 512 MB RAM, R9200 i widac, ze Fedorka zadaje mu dosc duzo pracy. Dziala doskonale na Athlonie 1,2 na plycie ECS K7S5A + 512 MB DDR + GeForce 2 MX400.. z wlaczonym Firefoxem 2.0, Eclipsem, QuodLibetem, Kadu i PSI.. u mnie nie ma zadnych problemów/sciec.. jesli sa u Ciebie to sprawdz jakie masz wlaczone uslugi, i powylaczaj niepotrzebne. Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi