Andy! Napisano Marzec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 Problem polega na tym, że gdy uruchamiam Beryla pokazuje mi się tylko ten diamencik i nic... Wcześniej działało .Widziałem, ze ktoś kiedyś tez miał ten problem i zalecano mu usunięcie pliku z ustawieniami, jednak usunąłem ten plik do śmietnika i to nic nie dało :/ Nie wiem co zrobić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 Wcześniej działało A co robiłeś kiedy przestało? Wiesz, pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że masz po prostu wybrane Metacity w menu Wybierz Manager Okien w Berylu, ale to tylko takie pierwsze skojarzenie, na niemal 100% nietrafne. Przydałoby się, żebyś podał więcej szczegółów. Konfiguracja komputera, kiedy działało, a kiedy przestało, może jakieś logi. Im więcej informacji tym łatwiej udzielić pomocy. Kłania się znany tekst "wróżka ma wolne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
request_pl Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 A co zrobic jesli w po wybraniu w menadzerze okien beryla po pojedynczym kliknieciu gdziekolwiek mysza ustawienie samo wraca sporotem na metacity ? A co zrobic jesli w po wybraniu w menadzerze okien beryla po pojedynczym kliknieciu gdziekolwiek mysza ustawienie samo wraca sporotem na metacity ? Juz do tego dotarlem ! ustawienia mi wracaja bo mam zanaczona opcje "Uruchom zapasowy menadzer okien jesli beryl sie zawiesi" pytanie za 100 pkt ... dla czego sie zawiesza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Możliwe, że masz źle zainstalowane sterowniki. Ale to tylko moja mała sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Kwiecień 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2007 bardzo możliwe bo ja miałem podobną sytuacje i przeinstalowanie sterów pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 Możliwe, że masz źle zainstalowane sterowniki. Ale to tylko moja mała sugestia. Mam dokładnie tą samą sytuację, ale sterowniki są dobre. I działają. I taki np. GoogleEarth wyraźnie korzysta z akceleracji 3d z powodzeniem. Może czegoś jeszcze nie mam ustawionego w xorg.conf? Są jakieś szczególne wymagania dla beryla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian z Butelki Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 A jaką masz kartę graficzną? nVIDIA czy ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 Są jakieś szczególne wymagania dla beryla? Tak sa. Ale czy naprawde tak trudno zajrzec na strone domowa projektu? http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install..._nvidia_drivers ...a pod nVidia karty ATI. Wystarczy copy/paste. Gwarantuje, ze DZIALA Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 Tak sa. Ale czy naprawde tak trudno zajrzec na strone domowa projektu? http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install..._nvidia_drivers ...a pod nVidia karty ATI. Wystarczy copy/paste. Gwarantuje, ze DZIALA Pozdro Przeczytałem, wstawiłem..... i nie działa, oto efekt: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...art=#entry89232 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2007 Wywern może się zdecydujesz w którym wątku piszesz o swoich problemach z Berylem? Zamykam ten wątek skoro już przeniosłeś się do innego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi