Skocz do zawartości

Beryl Nie Chce Się Pochwalić Efektami...

Andy!

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że gdy uruchamiam Beryla pokazuje mi się tylko ten diamencik i nic... Wcześniej działało .Widziałem, ze ktoś kiedyś tez miał ten problem i zalecano mu usunięcie pliku z ustawieniami, jednak usunąłem ten plik do śmietnika i to nic nie dało :/ Nie wiem co zrobić :/

Wcześniej działało

A co robiłeś kiedy przestało?

Wiesz, pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że masz po prostu wybrane Metacity w menu Wybierz Manager Okien w Berylu, ale to tylko takie pierwsze skojarzenie, na niemal 100% nietrafne. Przydałoby się, żebyś podał więcej szczegółów. Konfiguracja komputera, kiedy działało, a kiedy przestało, może jakieś logi. Im więcej informacji tym łatwiej udzielić pomocy. Kłania się znany tekst "wróżka ma wolne" ;)

• 1 month later...

A co zrobic jesli w po wybraniu w menadzerze okien beryla po pojedynczym kliknieciu gdziekolwiek mysza ustawienie samo wraca sporotem na metacity ?

A co zrobic jesli w po wybraniu w menadzerze okien beryla po pojedynczym kliknieciu gdziekolwiek mysza ustawienie samo wraca sporotem na metacity ?

Juz do tego dotarlem ! :) ustawienia mi wracaja bo mam zanaczona opcje "Uruchom zapasowy menadzer okien jesli beryl sie zawiesi" pytanie za 100 pkt ... dla czego sie zawiesza ?

• 4 weeks later...
Możliwe, że masz źle zainstalowane sterowniki. Ale to tylko moja mała sugestia.

Mam dokładnie tą samą sytuację, ale sterowniki są dobre. I działają. I taki np. GoogleEarth wyraźnie korzysta z akceleracji 3d z powodzeniem.

Może czegoś jeszcze nie mam ustawionego w xorg.conf?

Są jakieś szczególne wymagania dla beryla?

Tak sa.

Ale czy naprawde tak trudno zajrzec na strone domowa projektu?

http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install..._nvidia_drivers

...a pod nVidia karty ATI. Wystarczy copy/paste. Gwarantuje, ze DZIALA :)

Pozdro

Przeczytałem, wstawiłem.....

i nie działa, oto efekt: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...art=#entry89232

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...