Black Dog Napisano Lipiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 Witam ponownie. O ile z wifi sobie poradziłem, o tyle z rmvb już niebardzo. Żaden player nie odczytuje plików rmvb poza Real Playerem- z tym że w Real Playerze obraz się zacina, rwie i jest nie do oglądania. Mplayer z kolei wyświetla taki błąd. Ściągnąłem paczkę kodeków z mplayerhq, wrzuciłem do /usr/lib/codecs , nie pomogło. Próbowałem ustawić nawet xine- podałem ścieżkę do kodeków /usr/lib/codecs, też nie pomogło. Pomimo przeszukiwania forum i google nie natrafiłem na rozwiązanie które by pomogło... Zwracam się więc o pomoc do Was... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Lipiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 Witam ponownie. O ile z wifi sobie poradziłem, o tyle z rmvb już niebardzo. Żaden player nie odczytuje plików rmvb poza Real Playerem- z tym że w Real Playerze obraz się zacina, rwie i jest nie do oglądania. Mplayer z kolei wyświetla taki błąd. Ściągnąłem paczkę kodeków z mplayerhq, wrzuciłem do /usr/lib/codecs , nie pomogło. Próbowałem ustawić nawet xine- podałem ścieżkę do kodeków /usr/lib/codecs, też nie pomogło. Pomimo przeszukiwania forum i google nie natrafiłem na rozwiązanie które by pomogło... Zwracam się więc o pomoc do Was... Miałem to samo: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=15332 Zrób tak jak ja pobierz "w32codec-all-20061022-0.pm.0.i586.rpm" na przykład stąd: http://packman.links2linux.de/download/46/51001/w32codec-all-20061022-0.pm.0.i586.rpm Wypakuj z pakietu sterowniki do folderu /usr/lib/codecs i daj komende: chcon -t textrel_shlib_t /usr/lib/codecs/drvc.so Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Lipiec 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 Jak wypakować RPM? Czym? Peazip nie działa, wyświetla w środku archiwum cpio, a komeda rpm2cpio nie konwertuje. Z kolei pliku cpio nie mogę wypakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Lipiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 PPM -> Otwórz za pomocą "Zarządca archiwów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Lipiec 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2007 Y nie widzę nic takiego... Mam Arch tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2007 Y nie widzę nic takiego... Mam Arch tylko...Zainstaluj krusadera będziesz mógł przeglądać jak zwykły katalog po dwukliknięciu na paczkę. I wypakować też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Lipiec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2007 Dzieki ale już nie trzeba Okazało się że te wcześniej skopiowane kodeki zadziałaly, wystarczyło poprawnie ustawić wyjście video w mplayerze i wszystko gra. Dzięki za chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyryl Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Dzięki za podpowiedz wszystko ładnie chula na xine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi