InIrudeBwoy Napisano Październik 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2008 Halo, Jak wiadomo był sobie błąd związany z modułem e1000e. Mam komputer który ma padnięty port eth0. Szukam teraz kogoś z laptopem Compaq 6720s i procesorem intela w nim. Będę prawdopodobnie potrzebował obrazu eepromu karty. Na razie nie wiem dokładnie czego bo kontaktuję się z osobą z Suse która ma jakieś narzędzia do naprawy tego. Ale warto zacząć szukać już kogoś kto ma takiego laptopa. Proszę sie zgłaszać bo przydałby mi się działąjący port Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2008 Błąd został już znaleziony i odpowiednie poprawki wypuszczone, więcej można znaleźć na http://lwn.net/Articles/303390/ oraz w szczególności na lklm, ale to już samemu musisz poszukać dokładniej, może coś z tego pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Wydaje mi się, że InIrudeBwoy zdołał już zepsuć kartę sieciową tym modułem i teraz szuka rozwiązania jak by naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Zgadza się, ja już mam uwalona kartę. Aby załadować eeprom od nowa będe potrzebował czyjegoś obrazu. Teraz szukam kogoś z takim lapkiem. Bardzo szukam bo dostałem odpowiedź, że bez tego ani rusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 To ja tylko podam że aby zrobić zrzut eeproma, wystarczy ethtool -e ethX > eeprom.txt InIrudeBwoy - dobrze by było abyś podał dokładnie jaką masz kartę, być może ktoś ma taką samą w innym lapku → lspci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2008 Może masz rację, jednak to nie mnie oceniać. Oceni to pani z Suse jak jej wyslę co trzeba. Moja karta to Ethernet controller: Intel Corporation 82566DC Gigabit Network Connection (rev 03) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Październik 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2008 Do niedawna myślałem, że problem dotyczy tylko fedory 10 i ogólnie Linuksa z jądrem 2.6.27, ale jak się dowiedziałem z tej strony błąd występował też w fedorze 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2008 /.../jak się dowiedziałem z tej strony /.../ Tiaaa, to ta sama strona która radzi: Osoby, które już zdążyły popsuć swoje karty, mogą spróbować przywrócić je do życia za pomocą narzędzia Intel Boot Agent Utility InIrudebwoy zapewne będzie zupełnie innego zdania co do tej porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2008 Osoby które popsuły swoje karty używając tego programu Intela załątwiły je na amen Czy nikt nie ma takiego lapka lub takiej karty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2008 Myślę że najszybciej pomoc uzyskasz pisząc do któregoś z developerów kernela pracujących dla Intela, powinni w tym przypadku pomóc bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Październik 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2008 Grzebiąc w necie nie znalazłęm nic na temat tego żeby zrobili coś w tym kierunku. Poprawili błąd i tyle. Natknąłem się natomiast na informacje że kobieta-developer kernela z SUse przygotowała narżędzie do naprawiania kart. Problem jest w tym, że nie ma obrazu eepromu z mojego lapka. Umieściłem posty na fedoraforum.org, notebookreview.com i tutaj jak również na swojej stronie. Na razie nic. Jak tak dalej pójdzie to chyba zwrócę się do kt¶óegoś z kolesi z Intela i zapytam czy nie mają może obrazu eepromu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi