borzole Napisano Maj 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2009 Fedora 11, robię yum update i spośród ~70MB aktualizacji, które zainstalowałem mam 4 małe kwiatki "Pakiet xxx.rpm nie jest podpisany" no co jak co, ale z domyślnego repo? Problem dotyczy takich paczek. ============================================================================= Pakiet Architektura Wersja Repozytorium Rozmiar ============================================================================= Aktualizowanie: libtirpc x86_64 0.1.10-7.fc11 fedora 81 k nfs-utils x86_64 1:1.1.5-6.fc11 fedora 316 k nfs-utils-lib x86_64 1.1.4-6.fc11 fedora 71 k rpcbind x86_64 0.1.7-3.fc11 fedora 53 k Podsumowanie transakcji ============================================================================= Instalowanie 0 pakietów Aktualizowanie 4 pakietów Usuwanie 0 pakietów Całkowity rozmiar: 521 k Pobieranie pakietów: Pakiet nfs-utils-lib-1.1.4-6.fc11.x86_64.rpm nie jest podpisany I teraz pytanie, czy to jest błąd gościa od paczki, czy coś jest nie tak w systemie? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, aż zgłupiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2009 Coś im się pochrzaniło chyba. Ja dzisiaj musiałem wyłączyć z aktualizacji dwie paczki --exclude=rpcbind,libtirpc NFS nie mam zainstalowanego, więc i problemu nie było. A u Ciebie do tych rpcbind i libtirpc yum się nei czepia? [edit] Ale to w sumie F11, mają jeszcze chwilkę żeby się poprawić - zresztą do ostatecznego spinu te paczki chyba nie wejdą. Kod przecież zamrożony jest od kilku dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 A u Ciebie do tych rpcbind i libtirpc yum się nei czepia? Czepia się do całej czwórki, ale jak u Ciebie jest to samo to widać ich problem. Poczekam, aż naprawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2009 Kod przecież zamrożony jest od kilku dni Hm... ale dlaczego przesunęli datę wydania? Nie dlatego, że wykryto trochę więcej krytycznych błędów niż się spodziewano? IMO to trochę dziwne, no ale... Co do tematu. F11 to jest, to pewnie ktoś przeoczył. W końcu to jeszcze nie są końcowe paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi