st@nio Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Mam laptopa HP Pavilion z ATI Mobilty RAdeon 9200. Rozdzielczosc na ktorej zawsze pracowalem to 1200x800. Po zainstalowaniu FC4, zrobieniu update i wgraniu sterownikow do ati wedlug wskazowek zmienila mi sie rozdzielczosc na 640x480 - lekki bol Wybierajac menu Srodowisko --> Ustawienia systemowe --> Display w zakladce Ustawienia, rozdzielczosc moge zmienic jedynie na 800x600 (ale to i tak nic nie daje bo komputer tego nie zapamietuje - to samo sie tyczy zakladki Sprzet gdzie po wyborze karty graficznej i monitora, wobor zostaje zapomniany). Co powinienem zrobic? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 temat już był poruszany, musisz wyedytować xorg.conf i dołożyć tam w sekcji "Screen" rozdzielczość jakiej potrzebujesz. jak chcesz odkłądniejszych info to poszukaj tu na forum albo scroogle.org bo gugle śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st@nio Napisano Marzec 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 Zrobilem tak ale to nie pomoglo:( Tu sa liniki to moich pozostalych postow, ktore lacza sie z tym tematem. W sumie w kazdym z nich chodzi mi o wyjasnienie tego samego problemu, tylko w inny sposob: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9474 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9581 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2006 nie zakladaj tyle topicow, bo juz sie gubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi