MitS Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Witam! Mam problem z zainstalowaniem flashplayera do firefoxa w FC5. Próbowałem domyślnym kreatorem instalacji, ale nie pomogło... Sciągnełem plik ze strony makromedii i dałem w instalatorze ścieżki do przeglądarki, ale też nic ... Kolejno próbowałem w folderze domowym dać flashplugin ale też nic ... Jak zainstalować flash playera na firefoxie 1.5.0.1 na FC5 ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Na czas instalacji tej wtyczki wyłącz selinux, po instalacji włączysz go ponownie. Miałem to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Opcja szukaj działa ... Dodaj repozytorium Macromedia do /etc/yum.repos.d np poleceniem: su (podajesz hasło roota) gedit /etc/yum.repos.d/macromedia.repo (dla KDE: kate /etc/yum.repos.d/macromedia.repo) i wpisujesz tam [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY i zapisuesz po czym yum install flash-plugin i masz zainstalowane ... Kto szuka nei błądzi, temat taki już byl :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Dzięki chłopaki za odpowiedź ... Wystarczyło wyłączyć selinux i po kłopocie Pozdro ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Wyłączanie SELinuksa z takich powodów to lekkomyślność! gajownik radzi: Nie trzeba wyłączać SELinuksa. Można flasha zainstalować poprawnie z włączonym. Po instalacji wystarczy: chcon -t texrel_shlib_t libflashplayer.so Flash jest badziewnie skompilowany i ma relokacje w segmencie programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 No prosze ... Na przyszłość będe już wiedział Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotografik Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 a co powiecie o tym? [FoToGrAfIk@216-85 ~]$ su Password: [root@216-85 FoToGrAfIk]# gedit /etc/yum.repos.d/macromedia.repo (gedit:2990): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed. [root@216-85 FoToGrAfIk]# cd /etc/yum.repos.d [root@216-85 yum.repos.d]# ls fedora-core.repo fedora-legacy.repo fedora-development.repo fedora-updates.repo fedora-extras-development.repo fedora-updates-testing.repo fedora-extras.repo macromedia.repo [root@216-85 yum.repos.d]# yum install flash-plugin Loading "installonlyn" plugin Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. [root@216-85 yum.repos.d]# cd / [root@216-85 /]# yum install flash-plugin Loading "installonlyn" plugin Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. [root@216-85 /]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 fotografik: troche nie na temat, ale masz wlaczana inna opcje uzywajaca tego co yum (pirut, yum, yumex). musisz zamknac tamta kopie, a dopiero potem wydawac kolejne polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Na czas instalacji tej wtyczki wyłącz selinux, po instalacji włączysz go ponownie. Miałem to samo. ludzieeeeee!!!!!!! jak wyłączyc selinux to: chcon -t texrel_shlib_t libflashplayer.so nie chce działać i nie mam wciąż animacji na stronach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 kubast uzyj reposa podanego w jednym z poprzednich postow, a selinuxa nie wylaczaj jak nie musisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 kubast uzyj reposa podanego w jednym z poprzednich postow, a selinuxa nie wylaczaj jak nie musisz to znaczy, którego dokładnie? tyle tego jest, że już głowa boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Opcja szukaj działa ... Dodaj repozytorium Macromedia do /etc/yum.repos.d np poleceniem: su (podajesz hasło roota) gedit /etc/yum.repos.d/macromedia.repo (dla KDE: kate /etc/yum.repos.d/macromedia.repo) i wpisujesz tam [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.rediris.es/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY i zapisuesz po czym yum install flash-plugin i masz zainstalowane ... Kto szuka nei błądzi, temat taki już byl :/ po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 nie da się tak! a gdy instaluję według macromedia.com to wywala mi coś takiego: Your architecture, \'x86_64\', is not supported by the Macromedia Flash Player installer czy to oznacza, że flash player nie ruszy na 64 bitach???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 czy to oznacza, że flash player nie ruszy na 64 bitach???? Tak. Flash nie został jeszcze napisany pod 64 bity, win o to Macromedię. Jedyne co Ci pozostaje to instalacja 32 bitowego Firefoxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 to pięknie! a ja się tak męczę ale dzięki za potwierdzenie przypuszczeń! poszukam gdzieś 32bit i pokombinuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi