@WalDo Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 To chyba nie jest kwestia GRUBa. Z tego co rozumiem instalka zacina się zaraz na początku po zabootowaniu z płyty, więc problem nie jest raczej związany z GRUBem i miejscem jego zainstalowania na dysku. Upierałbym się w tej sytuacji przy uszkodzeniu nośnika, ale skoro mediacheck przechodzi, to już tylko na jakąś specyfikę płyty lub ustawienia BIOSu można winę zrzucić. Oczywiście to co pisze kubek może być tylko pozornie identycznym problemem jaki ma ktos. Podsumowując, (niezależnie od tego kto i co robił u siebie, bo sie pomału gubię ) to sprawdziłbym: 1. mediacheck (wcześniej jeszcze sha1sum na obrazie ISO) 2. ustawienia BIOSu, szczególnie AV Innych pomysłów nie mam. Jak rozwiążecie problem, to napiszcie co było - na pewno przyda się innym. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Instalkę można w pewnym stopniu monitorować przełączając się kolejno ctrl+alt+F3 alt+F4 alt+F5 alt+F7 powrót do grafiki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos Napisano Kwiecień 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Ustawiłem w biosie antywirusa na disabled, zmieniłem ustawienia dysku na lba i nic to samo. to samo jest na dysku Maxtora i WD. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi