Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Własnie przechodzę z Mandrivy na Fedore, a zaawansowanym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT nie jestem, więc mam pytanie. Czy instalator (_odrazu_ → od razu) ORT przechodzi w tryb graficzny Rozumiem ze instalacja jest bardzo podobna do Mandrivy, i także moge wykorzystać nie podzielone miejsce na dysku do podziału na partycje pod Fedorkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaLeC Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 no tak łatwo jak w mandriwie to nie będzie, że tylko krzyżykami zanacza się bodajże chyba 8 możłiwości co ma być zainstalowane w Mandrivie, ale uwierz wszystko wg mnie jest ślicznie i ładnie przedstawione i łatwo się to wszystko instaluje... co do konkretnej odp na pytanie, tak po wciśnięciu enter odpala się tryb graficzny... życzę miłej instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Eeee, dlaczego mówisz, że tak łatwo jak w Mandrivie to nie będzie? Instalowałem ostatnio dwie Mandrivy, a potem u siebie Fedorę 5 i uważam, że instalacja jest nawet prostsza i przyjemniejsza. A cały system tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Dobra dzięki za odpowiedż A czy jezeli zostawie wolne miejsce tj. puste niesformatowaną przestrzeń, to w instalatorze normalnie sobie podziele na partycje. A tak przyokazji nie mogę znaleśc po polsku przewodnika po instalacji Fodora 5 , nawet 4 była by mi pomocna A i kolejne pytanie ile minimalnie potrzeba na instalacje Fedorki, licząc tylko głowną partycje bez Homa i SWAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 1) Tak, w instalatorze jest możliwość dzielenia dysku na partycje. Normalnie, przyjemnie, graficznie. 2) Co do przewodnika instalacji, to nie wiem gdzie znaleźć. Osobiście nie szukałem. Uważam, że instalka jest tak banalna (na dodatek w pełni - no, prawie - po polsku), że nie ma takiej potrzeby, wystarczy tylko czytać dokładnie co instalator wypisuje (a wypisuje mało, bo więcej chyba nie potrzeba). Jedyne w co powinieneś się zaopatrzyć przed instalacją to spis kilku linijek potrzebnych do instalacji sterów do grafiki, i instrukcja instalacji neostrady, jeśli ją masz - a to wszystko jest na forum albo na stronie głównej fedory. Jeśli zainstalowałeś MDV to z FC też Ci się powinno udać Good luck! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Hmm co do linijek od instalacji karty graficzne, mam zintegrowaną więc nie powinno być problemu, ale poszukam co i jak. Mam neostrade rożdzieloną a tam gdzie instaluje LAN więc nie ma problemu. Mozna bootloader zainstalować na dyskietce, jest taka możliwośc podczasz instalacji Edit. Nie mogę znaleśc tych komedn do instalacji sterowników karty graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Sorry, nie wziąłem pod uwagę, że możesz mieć zintegrowaną... Miałem na myśli nVidię i ATI - głównie nVidię. Nie wiem natomiast jak sprawa wygląda przy zintegrowanych kartach. Podejżewam, że nie będzie problemu. Jeśli odpala ci się instalator graficzny, to X'y w jako takim systemie też powinny. Acz nie wiem jak będzie z akceleracją, bo nigdy nie miałem do czynienia ze zintegrowanymi grafikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 A jak sprawa wgląda z bootloaderem, mozna go umieścic na dyskietce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Nie wiem, nie próbowałem i nie pamiętam z procesu instalacji. Pogoogluj, poszukaj. Jestem pewien, że nie tylko Ty chcesz sobie bootloadera na dyskietkę wsadzić i że da się coś na ten temat znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 To jest ktoś chętny przetłumaczyć koledze (i całej naszej społeczności) ten poradnik? http://fedora.redhat.com/docs/fedora-install-guide-en/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Chętnie, ale nie wiem, czy mi czasu starczy. (i chęci Słomiany zapał, rozumiecie ;] ) Ale spróbuję ;], może mi coś z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Wystarczy podać link, z angielskim jest u mnie dobrze i juz wszytsko wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Ok, ok, ale przetłumaczyć nie zawadzi. Poza tym, już było kilka próśb o manual po polsku, więc można przetłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaLeC Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 myślę, że nie będziesz miał żadnych problemów z instalacją FEDORY 5 już 4 jest trochę bardziej skomplikowana, a 5 to juz jest jak mamusia za rączkę, powinno wszystko od razu śmigać, mam na myśli kartę graficzną, FC 5 ma w sobie bardzo dużo juz sterowników i dużo nowości wykrywa bezproblemowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Super. :] Skontaktuj się ze mną na JID, uzgodnimy szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi