Coppertop Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Super. :] Skontaktuj się ze mną na JID, uzgodnimy szczegóły. Do kogo to?? Bo mam wrażenie że do mnie w związku z tłumaczeniem, ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Oczywiście, do kogo innego miałbym w tym wątku to napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Tak dla pewności pytałem, bo bez cytatu i nie pod moim postem (wiem, czepiam się ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Niestety na JID nie mogę się skontaktować błąd się wyświetla. Niestety nie znalazłem w którym momencie mogę zapisać bootloadera na dyskietce oraz jaka jest średnia ilośc miejca pod głowną partycje na Fedorkę nie licząc Homa i SWAP-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Niestety na JID nie mogę się skontaktować błąd się wyświetla. Z tego co wiem to to było do mnie w sprawie tłumaczenia ;] Niestety nie znalazłem w którym momencie mogę zapisać bootloadera na dyskietce oraz jaka jest średnia ilośc miejca pod głowną partycje na Fedorkę nie licząc Homa i SWAP-a A czytałeś likn który Raven podał?? Tam jest jak byk napisane ile Fedora potrzebuje miejsca. A Fedora system requires a minimum of 700 MB storage for a command-line system. A desktop system with the default applications requires at least 3 GB of storage. You may install multiple copies of Fedora on the same computer. Jest? Jest. Więc coś kiepsko szukałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 A Fedora system requires a minimum of 700 MB storage for a command-line system. Używając kickstart ponoć można uzyskać system ważący około 300MB. Nie wiem tylko, czy można na nim zrobić cokolwiek poza zalogowaniem się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 Tak a co z miejscem gdzie mogę zapisać bootloadera na dyskietce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 No właśnie z tym jest problem bo nie wiem. Zaraz (tzn. jak się wreszcie dobudzę ) się biorę za dalsze tłumaczenie tego manuala więc, siłą rzeczy, będę go musiał dokładnie przeczytać i może coś znajdę na ten temat (o ile jest). Edit: Niestety, wczoraj przetłumaczyłem rozdział o boot loaderze i nie natknąłem się na taką opcję. Może coś jest jeszcze dalej, ale wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Trudno obejdę sie jakoś bez tego i zainstaluje Grub-a na dysku. Dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 siema Rolnik: zapodaj w konsoli: man grub ogólne info o grubie (zawsze warto zapoznać się z manem info grub masz 3 rozdział: * Installation:: Installing GRUB on your drive dalej w tekscie jest coś takiego: * Creating a GRUB boot floppy:: znasz angola, więc luz czytaj uważnie powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 się biorę za dalsze tłumaczenie tego manuala więc, siłą rzeczy, będę go musiał dokładnie przeczytać i może coś znajdę na ten temat (o ile jest). Podrzuć gdzieś coś jak możesz z tego tłumaczenia , może jakiś wątek na Forum sam bym poczytał , bo jeszcze żadnej porządnej książki nie czytałem . A mój angielski jest ... nie powiem<_< . Ciekawość mnie zżera bo ja na własnych błędach się uczę i z cząstkowych informacji . A strasznie mnie ciekawi LVM na razie tego nie używam bo się boję . A z doświadczeń empirycznych mam złe wspomnienia . Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Jak go już przetłumaczę (nie chcę przewidywać ile to jeszcze potrwa, bo z czasem u mnie różnie) to wtedy zaostanie upubliczniony . Nie ma za bardzo sensu wrzucać gdziekolwiek fragmentarycznej dokumentacji. Szczególnie, że nie zostało go już dużo do przetłumaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Aaaa, ja też chcę pomóc tłumaczyć! Weźcie i mnie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi