cieglo Napisano Kwiecień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 Mały problem: spod konsoli wszystko śmiga ładnie. Niestety pewne pliki *.avi nie chcą chodzić pod gui. W czym rzecz? Objawy: zmrożenie okna gmplayera, pomaga jedynie przerwanie procesu. Kodeki wszystkie są jak trzeba (archiwum alll)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2006 Jeśli masz Gnome to nie zawracaj sobie głowy mplayer'em. Totem wystarczy (chyba, że masz film z napisami wtedy odpalaj xine'a). Wszystko odwarza jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 chyba, że masz film z napisami wtedy odpalaj xine'a Przecież Totem nie ma problemu z napisami. A do tego odtwarza wszystko jak leci, ale w wersji skompilowanej z xine. Pakiet nazywa się totem-xine i jest w Livnie (jak również wtyczka do przeglądarek mozilla-totem-xine). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 No właśnie, ja mam zwykłego Totema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Więc go zmień, to tylko dwa polecenia, a w wersji Gstreamerowej nie działały np. filmy XviD/DivX. A napisy są w każdej wersji. (Aha, zapomniałem dopowiedzieć o totem-xine, że potrzebne są oczywiście kodeki (te same co do zwyklego xine'a czy MPlayera).) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 W wersji GStreamerowej DZIAŁAJĄ DivX/XviD'y Matrix'a sobie odpaliłem w sobotę dla równowagi po Pasji Tak więc wszytsko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Jakie paczki z kodekami zainstalowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Jakie paczki z kodekami zainstalowałeś? Po co kodeki? Wystarczy poszukać postu arturka i zainstalować wymienione przez niego gstreamery i wszysto pięknie śmiga (poza wmv które wymagają licencji do odtwarzania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 DivX/XviD'y działają na zwykłym Totemie.. do momentu, w którym nie zechcesz odpalić napisów. Jak zechce się je dodać następuje zawieszenie Totema, przynajmniej u mnie. Dlatego przesiadłem się na Totem-xine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi