da_niel Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Jak w opisie... szukaj na forum nie przyjmuje 3literowych slow wiec nie wiem czy jest na forum w googlach znalazlem az za duzo i nie wiem co z tym zrobic Krotko. Jak rozpakowywac rary? na pewno sie da ale zeby prosto bylo bo sciagnalem rarlinux 330 i 350 i oczywiscie chcialem cos zrobic to mi znowu brakuje jakichs bibliotek... najlepiej zeby ten program, ktory zostanie mi polecony byl w jakims repozytorium w yumie pozdrawiam i thanx from the mountain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Jak rozpakowywac rary? na pewno sie da ale zeby prosto bylo bo sciagnalem rarlinux 330 i 350 i oczywiscie chcialem cos zrobic to mi znowu brakuje jakichs bibliotek... man unrar a sam rar ? nie wiem może podobnie jak tar tylko z opcjami innymi narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 jest man unrar ale jak juz probuje zrobic cos unrar to mam -bash: command niet found i jakis taki jestem zawiniety wowczas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 ale jak juz probuje zrobic cos unrar to mam -bash: command niet found i jakis taki jestem zawiniety wowczas... Też zobaczyłem , gdzieś coś widziałem za bardzo nie pamiętam , sprawdź to : "Qutar" "gxTar" - nie wiem co to jest ale może się nada http://www.idg.pl/ftp/linux_258/RAR.3.30.html http://freshmeat.net/projects/rar/ http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_list.php?sea...acitko=Szukanie Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 sciagnalem sobie rarlinux 3.6.0 albo jakos tak i po rozpakowaniu przenioslem dwa pliki (rar i unrar) do /usr/bin/ a tam sobie znalazl je krusader i teraz w krusaderze mam mozliwosc rozpakowywania rarow i tworzenia pewnie tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 sciagnalem sobie rarlinux 3.6.0 albo jakos tak i po rozpakowaniu przenioslem dwa pliki (rar i unrar) do /usr/bin/ a tam sobie znalazl je krusader i teraz w krusaderze mam mozliwosc rozpakowywania rarow i tworzenia pewnie tez A tak zapytam jak można krusader jest fajny jest po (pl) ? Bo miałem gnome-commander (pl) i coś ślimaczył się – fakt pod inną dystrybucją – trochę mnie to zniechęciło więc pytam ? A co masz Gnome czy KDE i czy chodzi pod Gnome ? Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 UNRAR (dla fc4) i RAR (dla fc4) są w repozytorium FreshRPMS. Niestety jest to program zamknięty. Zamienniki: tar+ gzip lub tar + bzip2. Tutaj strona domowa. Tutaj wszystkie wersje. Tutaj licencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 szukaj na forum nie przyjmuje 3literowych slow wiec nie wiem czy jest na forum w googlach znalazlem az za duzo i nie wiem co z tym zrobic [ciach...] Jak rozpakowywac rary? na pewno sie da Szukanie na forum krótkich wyrazów załatwia google.pl, np. "site:fedora.pl +rar". Unrar "yum install unrar" Z livna.org. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 (edytowane) dzieki bede wiedzial Osobiscie uzywam GNOME ale slyszalem, ze krusader chodzi lepiej od Gnome-commandera a po drugie nie doszukalem sie na zadnym repo wersji 64b, przebudowa zrodel tez nie poszla od razu i mnie zniechecilo...a krusader sie znalazl. musze powiedziec, ze jest ladny i nie taki ascetyczny jak np Gentoo file manager... w sumie z zaleznosciami yum sciagnal chyba 39 MB w tym 25 to jakas podstawowa bibliotek KDE, krusader 11 MB i reszta jakies drobniaki. na razie nie zaluje tego posuniecia i gdzies tu czytalem, ze krusader sie dlugo laduje pod gnomem ale to nie prawda Edytowane Kwiecień 17, 2006 przez da_niel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 i gdzies tu czytalem, ze krusader sie dlugo laduje pod gnomem ale to nie prawda Też używam Gnome . U mnie prawda chociaż "długo" to pojęcie względne. Ale korzystam z krusadera, bo - jak to gdzieś tu pisalem - gnome-commander był przez dość długi czas porzucony, więc pomimo, że ładuje się znacznie szybciej, to funkcjonalnie niestety mocno odstaje od standardu oferowanego przez krusadera. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi