Skocz do zawartości

Rar

da_niel

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w opisie...

szukaj na forum nie przyjmuje 3literowych slow wiec nie wiem czy jest na forum tongue.gif w googlach znalazlem az za duzo i nie wiem co z tym zrobic

Krotko.

Jak rozpakowywac rary? na pewno sie da smile.gif

ale zeby prosto bylo bo sciagnalem rarlinux 330 i 350 i oczywiscie chcialem cos zrobic to mi znowu brakuje jakichs bibliotek...

najlepiej zeby ten program, ktory zostanie mi polecony byl w jakims repozytorium w yumie smile.gif

pozdrawiam i thanx from the mountain mellow.gif

ale jak juz probuje zrobic cos unrar to mam -bash: command niet found

i jakis taki jestem zawiniety wowczas...  huh.gif

Też zobaczyłem , gdzieś coś widziałem za bardzo nie pamiętam , sprawdź to :

"Qutar" "gxTar" - nie wiem co to jest ale może się nada

http://www.idg.pl/ftp/linux_258/RAR.3.30.html

http://freshmeat.net/projects/rar/

http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_list.php?sea...acitko=Szukanie

Narka

sciagnalem sobie rarlinux 3.6.0 albo jakos tak i po rozpakowaniu przenioslem dwa pliki (rar i unrar) do /usr/bin/ a tam sobie znalazl je krusader i teraz w krusaderze mam mozliwosc rozpakowywania rarow i tworzenia pewnie tez smile.gif

A tak zapytam jak można krusader jest fajny jest po (pl) ?

Bo miałem gnome-commander (pl) i coś ślimaczył się – fakt pod inną dystrybucją – trochę mnie to zniechęciło więc pytam ?

A co masz Gnome czy KDE i czy chodzi pod Gnome ?

Narka

szukaj na forum nie przyjmuje 3literowych slow wiec nie wiem czy jest na forum  tongue.gif w googlach znalazlem az za duzo i nie wiem co z tym zrobic

[ciach...]

Jak rozpakowywac rary? na pewno sie da smile.gif

Szukanie na forum krótkich wyrazów załatwia google.pl, np. "site:fedora.pl +rar".

Unrar tongue.gif "yum install unrar" tongue.gif Z livna.org.

Pozdr,

W.

dzieki bede wiedzial tongue.gif

Osobiscie uzywam GNOME ale slyszalem, ze krusader chodzi lepiej od Gnome-commandera a po drugie nie doszukalem sie na zadnym repo wersji 64b, przebudowa zrodel tez nie poszla od razu i mnie zniechecilo...a krusader sie znalazl. musze powiedziec, ze jest ladny i nie taki ascetyczny jak np Gentoo file manager...

w sumie z zaleznosciami yum sciagnal chyba 39 MB w tym 25 to jakas podstawowa bibliotek KDE, krusader 11 MB i reszta jakies drobniaki. na razie nie zaluje tego posuniecia smile.gif

i gdzies tu czytalem, ze krusader sie dlugo laduje pod gnomem ale to nie prawda smile.gif

Edytowane przez da_niel

i gdzies tu czytalem, ze krusader sie dlugo laduje pod gnomem ale to nie prawda smile.gif

Też używam Gnome . U mnie prawda sad.gif chociaż "długo" to pojęcie względne. Ale korzystam z krusadera, bo - jak to gdzieś tu pisalem - gnome-commander był przez dość długi czas porzucony, więc pomimo, że ładuje się znacznie szybciej, to funkcjonalnie niestety mocno odstaje od standardu oferowanego przez krusadera.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...