dawsio Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 mam problem. Czy internet jest potrzebnzy do zainstalowania reprozytorium livina? Bo pod linuksem (_niemam_ → nie mam) ORT neta bo (_niemam_ → nie mam) ORT sieci, a do zainstalowania sieci potrzebuje ndiswrappera do którego instalacji potrzebuje Livina. Ściągnąłem pod winshitem tego Livina i "przeniosłem" go na dyskietce do linuksa. Zaintalowałem i podczas próby zainstalowania ndiswrappera są jakieś błędy z mirrorami czy coś. Przy montowaniu partycji ntfs też(robie według Fc5 FAQ na forum). Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Żeby korzystać z livny potrzebny Ci jest Internet. Możesz pobrać z livny odpowiednie pliki, potrzebne do odpalenia ndiswrappera (kmod-ndiswrapper, ndiswrappera) i zainstalować je ręcznie (rpm -ivh nazwa.rpm). W ndiswrapperze w FC 5 jest błąd, robi dowiązanie w złym miejscu. Poszukaj w moich postach, pisałem w temacie gdzie było to rozwiązane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Czyli mam ściągnąć te pliki które livina chce pobrac z tych mirrorów?? OK. A o tym błędzie to chodzi o tą linijke co trzeba przekopiować? To czytałem o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Czyli mam ściągnąć te pliki które livina chce pobrac z tych mirrorów?? OK. A o tym błędzie to chodzi o tą linijke co trzeba przekopiować? To czytałem o tym Dokładnie. Z tego co pamiętam to były tylko dwa (kmod-ndiswrapper i ndiswrapper) pliki potrzebne + skopiowanie tej linijki i wszystko ładnie chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Ściągnąłem pod winshitem tego Livina i "przeniosłem" go na dyskietce do linuksa. widze ze jestes tak samo niezly jak Chuck Norris - on zgral caly internet na dyskietke, Ty nagrales cale repozytorium Livna na dyskietke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Ty nagrales cale repozytorium Livna na dyskietke to trudne nie było bo repozytorium zajmuje 5kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 to trudne nie było bo repozytorium zajmuje 5kb No jak tyle nagrałeś na dyskietkę to nie dziw się, że nic nie zainstalowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 moja wina ze to tak mało zajmowało?? To skąd mam ściagnąć "pełną wersję"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Chyba nie zrozumieliście Dawsia, pakiet livna-release dodający obsługę repo Livna faktycznie waży 5KB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 moja wina ze to tak mało zajmowało?? To skąd mam ściagnąć "pełną wersję"?? Tutaj są wszystkie paczki: http://rpm.livna.org/fedora/5/i386/ A te co cię interesują to: kmod-ndiswrapper ndiswrapper i odpowiednie sterowniki z windowsa. Podaj może nazwę twojej karty sieciowej. Być może istnieją jakieś linuksowe sterowniki do niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Istnieją ale próbowałem je juz instalowac kiedyś na mandraku 10.1 i zatrzymywałem sie zawsze na ./Configure Karta to DWL-122 edit: na tej stronie (_niema_ → nie ma) ORT kmod-ndiswrappera pod i386. Moze być inny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 na tej stronie (_niema_ → nie ma) ORT kmod-ndiswrappera pod i386. Moze być inny?? Wpisz uname -a i mnie wyrzuca: Linux localhost.localdomain 2.6.16-1.2080_FC5 #1 Tue Mar 28 03:38:34 EST 2006 i686 athlon i386 GNU/Linux i z tego wiem, że mam kernel 2.6.16-1.2080_FC5 pod architekturę i686. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 OK. Przełączam sie na Fedorke i zaraz napisze co tam widziałem:) edit: a jednak i686 Tylko (_niemam_ → nie mam) ORT zadnej dyskietki a cd-rw tez sie zgubiło. Ma ktoś pomysł jak to przenieść?? Linux bez niczego będzie widział odtwzarzacz mp3? edit2: mp3 też nie mam bo siora zabrała:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 OK. Przełączam sie na Fedorke i zaraz napisze co tam widziałem:) edit: a jednak i686 Tylko (_niemam_ → nie mam) ORT zadnej dyskietki a cd-rw tez sie zgubiło. Ma ktoś pomysł jak to przenieść?? Linux bez niczego będzie widział odtwzarzacz mp3? Powinien go widzieć jako zwykły flash-disk, jednak czasem są niestandardowe problemmy. Lepiej spróbować przenieść to na partycje FAT a później: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=4544 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawsio Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 chyba linux nie widzi mojego mp3:( Gdzie(w jakim folderze) powinien być on widoczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi