gregpower Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 Witam, mam problem z aparatem cyfrowym CanonPowerShot A95. Uzywam programu digikam, system znajduje mi apart jako urzadzenie usb ale nie widac zdjec ktore sa na karcie. Moze ktos mial podobny problem i wie jak to roziwazac? Z gory serdeczne dzieki za info Pozdrawiam GreG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Technoboy Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 mialem tez tak kiedys ze nie wyswietlalo mi fotek ktore byly na cyfrowce... nie instalowalem zadnych softow do niej, tylko zamontowalem cyfrowke: /dev/sda1 /twoj_folder i dzialalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 /dev/sda1 /twoj_folder i dzialalo... Też tak zrobiłem i zawsze się zastanawiam po cholerę ludziska istalują jakies takie udziwnienia, tylko po to żeby obrazki z aparatu na kompa ściągnąć. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Kwiecień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 Zawsze podziwiam ludzi ktorzy starają sie robić wszystko z konsoli - to cenna umiejetność. Dla preferujacych graficzny tryb proponuję dla aparatu cyfrowego (FC5, Gnome): "Środowisko" - "Preferencje" - "Napędy i nośniki Wymienne" - zakładka "Aparaty" - zaznaczyć "Importowanie fotografii po podłaczeniu" Uaktywnia to funkcję współpracy z aparatem programu "gThumb" - zwany w polskiej wersji FC "Przeglądarka obrazów" - Od tej pory aparat jest automatycznie wykrywany przy każdym jego podłączeniu do portu USB. Canon S2IS i HP635 działają perfekcyjnie w tej opcji umożliwiając przegląd fotografii przed importem, wybór pojedynczych badź całkowity import na HDD. Pozdrawiam dodane: oczywiście do importu zdjęc i łaczenia z aparatem gThumb korzysta z bibliotek gphoto2 które dostarczają sterowników do wiekszości aparatów cyfrowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2006 I tak ciągle są jaja z montowaniem cyfrówek jako mass-storage, a nie aparat... U mnie się ciągle jeszcze nie udało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi