jaro33 Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Takie dziwne pytanie dziś , dziś zapakował mi się 3 kernel ale czemu wywaliło mi pierwszy ? ls | grep vm vmlinuz-2.6.16-1.2080_FC5 vmlinuz-2.6.16-1.2096_FC5 gdzie vmlinuz-2.6.15-....... chodzi o miejsce czy jakieś ustawienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Chodzi tu o standardowo włączoną wtyczkę "installonlyn". Nie chce mi się guglać jak ją wyłączyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgaer Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 ja sie nie znam, ale wlasnie puscilem yum update i oto co min ukazalo sie moim oczom w logu: --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package kernel.i686 0:2.6.15-1.2054_FC5 set to be erased EDIT: A tu masz plik konfiguracyjny plugina: /etc/yum/pluginconf.d/ a w nim odpowiedz na Twoje pytanie dlaczego usunelo Ci jedna wersje: [main] enabled=1 # this sets the number of package versions which are kept tokeep=2 jak widac jest standardowo ustawiony aby zostalaly 2 wersje w tym przypadku akurat kernela:) A to komenda yumowa:) --noplugins i wszystko jasne:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 ja sie nie znam, ale wlasnie puscilem yum update i oto co min ukazalo sie moim oczom w logu: /etc/yum/pluginconf.d/ [main] enabled=1 # this sets the number of package versions which are kept tokeep=2 jak widac jest standardowo ustawiony aby zostalaly 2 wersje w tym przypadku akurat kernela:) A to komenda yumowa:) --noplugins to 100% wiedzy dzięki narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Maj 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Ja tak przy okazji. Wszyscy radzą aktualizować system (zwłaszcza kernel), a ja znalazłem coś takiego: http://iik.onet.pl/1317903,1,2874,newsy.html Co prawda, zanim to przeczytałem, zdążyłem zaktualizować, ale teraz jestem trochę zakręcony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Ja tak przy okazji. Wszyscy radzą aktualizować system (zwłaszcza kernel), a ja znalazłem coś takiego: http://iik.onet.pl/1317903,1,2874,newsy.html Co prawda, zanim to przeczytałem, zdążyłem zaktualizować, ale teraz jestem trochę zakręcony. to nie zmienia faktu, że lepiej instalować nowsze wersje bo w nich łatają dziury:) a to że powstają nowe to normalka....gdyby tak myśleć to by trzeba całkiem usunąć kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi