r2r Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 mam problem z nagraniem płyty audio z plików mp3 za pomocą K3B. Wyskakuje mi komunikat: "Nie można przetworzyć następujących plików ze względu na nieobsługiwany format danych." Co zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Zanim zaczniesz wątek to skorzystaj z opcji Szukam + przeczytanie regulaminu forum. Było już ze sto razy. Brakuje Ci wtyczki. Zainstaluj k3b-mp3 albo jakoś podobnie. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 yum install k3b-extras-nonfree dodane: paczka ta jest w repozytorium livna.org ewentualnie pobierz ręcznie STĄD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Odpowiedź masz podaną, skoro czegoś nie ma to coś trzeba dograć, ja bym poszukał w repozytoriach czegoś z k3b + mp3 lub codec. Choć lepiej przeszukać forum może już jest gotowa odpowiedź w jakimś topicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r2r Napisano Kwiecień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 już wszystko działa. do WalDo; szukałem ale nie mogłem znaleźć nic podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 szukałem ale nie mogłem znaleźć nic podobnego W sumie czego tu szukać? Wystarczy odpalić yumex i znaleźć wszystkie możliwe do zainstalowania pakiety zaczynające się od k3b. Przy założeniu, że repozytoria masz skonfigurowane wg porad na tym forum, faq.fedora.pl i wiki.fedora.pl. Wyszukiwanie na forum trzyliterowych wyrazów jest niemożliwe, ale można przez google "site:fedora.pl <szukany_wyraz>" Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Oj, chyba troszeczke przesadziłeś WalDo? Nie namawiajmy początkujących do instalowania wszyskiego jak leci bo zaczyna sie od k3b... Chyba lepiej najpierw sprawdzic co dany modulik/wtyczka dodaje do programu? Generalnie zgadzam sie z walką z "lenistwem forumowym", ale w tym konkretnym przypadku r2r miał rację bo do tej pory mieliśmy wtyczkę k3b-mp3 i tak są sformułowane porady na forum a od czasu FC5 mamy komplesowo potraktowane wtyczki poprzez pakiet k3b-extras-nonfree i jest to swego rodzaju nowość. Dlatego odpowiedziałem chłopakowi wprost, zamiast skierowania go na google.. Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Oj, chyba troszeczke przesadziłeś WalDo? Nie namawiajmy początkujących do instalowania wszyskiego jak leci bo zaczyna sie od k3b... Mówiłem, że w ten sposób można znaleźć wszystkie możliwe do zainstalowania pakiety. Ani słowem nie wspomniałem, że trzeba to bezmyślnie instalować yumex ma taką ramkę u dołu i zakładam, że jak ktoś kliknie na nazwę to obejrzy poniżej do czego służy dany pakiet Fakt, że moje założenia mogły być zbyt daleko posunięte Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi