Daniello Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Zastanawia mnie kodek DivX dla linuksa. Czy jest on dobry ?? Czy obraz z tym kodekiem jest lepszy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Nie znam nikogo go używającego. Raczej preferuje się XviD-a, który jest wolny i AFAIK faktycznie lepszy niż DivX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Kwiecień 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2006 Nie znam nikogo go używającego. Raczej preferuje się XviD-a, który jest wolny i AFAIK faktycznie lepszy niż DivX. Hmm...Wyczytałem parę artykułów w sieci i w czasopmiśmie komouterowym i faktycznie wyszło, że Xvid jest lepszy i do tego Open Source. Ściągnąłem już sobie Xvid'a pod Linuksa, zainstalowałem, w wyniku czego wyszło kilka plików wynikowych. Biblioteka współdzielona *.so, statyczna *.la i jeszcze nagłówek *.h. Zainstalowało mi się do /usr/local, w podkatalogach lib i include. Jak wykorzystać w jakimś odtwarzaczu ten kodek i konfigurować go ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi