kaminski Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Zachęta obecnego na tym forum Malgaera skłoniła mnie do migracji z FC4 do FC5 (nie żałuję , dzieki Malgaer), jednak po przeczytaniu o problemach z aktualizacją yumem (w moim systemie miałem sporo pakietów z niestandardowych repozytoriów) zdecydowałem się na czystą instalację. Zainstalowałem, dociągnąłem pakiety i... jestem prawie zadowolony. Prawie, bo: 1. Nie działa mi flash, ale tylko w Operze (w FF i Konquerorze jest ok). Czytałem gdzieś na forum, że problem może sprawiać SELinux, ale jak wspomniałem, tylko Opera (wersja 8.54) nie widzi animacji. 2. Zainstalowałem wtyczkę mplayerplug-in ale nieco irytujący wydaje mi się brak polskich znaków diakrytycznych po uruchomieniu tej wtyczki (przy okazji: czy ktoś wie czemu po odpaleniu wiadomości na onecie wszystkie filmiki zatrzymują się po 5, w porywach 7 sekundach?). 3. Jak włączę np. Wesnoth (fajna gierka), to w głośnikach słyszę dosyć nieprzyjemne charczenie, czego nie miałem w FC4 (informuję, że czytałem już http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9704 i nie pomogło). Problem nie pojawia się natomiast np. podczas odtwarzania w Amaroku lub innym odtwarzaczu dźwięku (dżwiękówka jest zintegrowana na płycie EPoX 4PDA3 jeżeli to w czymś pomoże). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 ad. 1. i 2. było na forum poszukaj, sprawdź faq.fedora.pl, wiki.fedora.pl ad.3. no comprende senior nie giercuję zazwyczaj Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Ad.3 U mnie też to występuje ale jest na tyle niezauważalne że nie chce mi się szukać jak to rozwiązać (jak zwiększę głośność to wyraźnie słychać to 'charczenie'). Jak znajdziesz coś na ten temat to napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytania 1 i 2. Gdzie tego szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 W dziale Informacje przypięty temat: Mini Faq FC5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Przejrzałem Mini FC5 FAQ, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, a ponadto chyba się trochę nie zrozumieliśmy: 1. Flash działa w FF i w Konquerorze, a nie działa tylko w Operze; 2. Jeżeli chodzi o polskie fonty w mplayerze, to nie chodzi o nie podczas odtwarzania, tylko kiedy klikam prawym przyciskiem myszy na okienku pluginu w przeglądarce (zamiast ą, ę, ł itp. pojawiają mi się kwadraciki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi