Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Własnie zabieram się za instalację F5 i stąd moje pytanie. Zaraz po rozpoczęciu instalacji mam do wyboru kilka opcji dotyczących partycjonowania A mam 6 gb wolnego miejsca i która wybrać opcję aby pózniej to 6 gb podzielić na partycje Chodzi o moment: http://fedora.redhat.com/docs/fedora-insta...rtitioning.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Wybierz Create Custom layout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Wybierz Create Custom layout I wtedy rozumiem włączy się Druid gdzie podziele tak jak chcę Czy znowu coś przeoczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Tak włączy się druid Sory, myślałem, że to oczywiste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Dziekuje za odpowiedz Dobrze ze przerwałem instalacje bo Windows poszedł by się ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Dobrze ze przerwałem instalacje bo Windows poszedł by się ...... dobrze ze czytasz co instalator wypisuje bo sa tacy (to nie zart... ) co nie czytaja a potem placza z drugiej strony proponowalbym nie dzielic za mocno tych 6 GB, stworz tylko jakis maly SWAP i partycje glowna"/" pozatym uwazaj co instalujesz bo nie masz za duzo miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Nie ma za dużo miejsca, ale raczej wystarczy na większość softu z płytek Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Kwiecień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Niestety nie było mnie w domu, i instalację przekładam na jutro. Myslę ze 6 gb powinno wystarczyć bo sama Fedora nie zajmuje więcej niz 3.5 gb - 4 gb . Plus Swap 512 mb. Więc na Home zostaje ponad 1 gb więc powinno mi wystarczyć na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Myslę ze 6 gb powinno wystarczyć bo sama Fedora nie zajmuje więcej niz 3.5 gb - 4 gb . Plus Swap 512 mb. Więc na Home zostaje ponad 1 gb więc powinno mi wystarczyć na początek. hmmm... moja instalacja zajela 7,4 GB a po niej musialem pobrac ponad 600 MB poprawek (a to musisz liczyc bo yum musi gdzies to zapisac tymczasowo), na SWAPA wzialem 768 (1,5xRAM) - bo bede sie bawil hibernacja (wczesniej dlugi czas mialem SWAP wielkosci 256 MB i byl wykorzystywany maksymalnie 40% ) - wiec tu mozesz sie zastanowic po co marnowac przestrzen, bo raczej serwera nie stawiasz co do osobnej partycji na /home to fajna sprawa ale trzeba zaplanowac sobie dysk aby wystarczylo partycji podstawowych a reszte w rozszerzonych uwagi nie tylko do Ciebie ale rowniez do osob ktore przymierzaja sie do instalacji linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 hmmm... moja instalacja zajela 7,4 GB a po niej musialem pobrac ponad 600 MB poprawek (a to musisz liczyc bo yum musi gdzies to zapisac tymczasowo) Potwierdzam. Czysta instalka FC5 (próbnie na osobnej partycji z pominięciem np.Open Office i innych dużych objetościowo pakietów) zajęła mi faktycznie ok. 4GB. Po pobraniu krusadera, a co za tym idzie niezbędnych bibliotek KDE ta wielkośc podskoczyła. Tak więc 6GB może być mało, na pewno nie stawiałbym osobnego fs na /home - ideologicznie słuszne, ale przy tak małej ilości miejsca to gra niewarta świeczki. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenek Rolnik Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Więc zostawie to 6gb i podziele je na partycję główną oraz SWAP, powinno starczyć. W instalacji mozna dokładnie wybrać jakie pakiety mają być zainstalowane, bo do momentu jakiego doszedłem był tylko ogólny wybór gdzie zaznaczyłem Biuro i dom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Tu, w tym ekranie jest opcja Wybierz teraz (Customize now). Zaznacz ją i będziesz mógł wybierać pojedyńcze pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi