Rasp Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 Ja miałem z pliterkami problem pod Gnome'em - rozwiązałem to prostą edycją rejestru Gnome i spisaniem klawy na sztywno. Coppertop czy mozesz napisac jak ktore wartosci edytowac by na stale wpisac do rejestu gnome polskie znaki.. ...bo jak widac mam z tym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 @Rasp: Nie ma sprawy Odpalasz gconf-editor -> desktop -> gnome -> peripherals -> keyboard -> kdb -> layouts [pl], options [], overrideSettings [zaznaczone] U mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 Możecie zapodać jakimś screenem albo cuś bo zastanawiam się czy warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuus Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 Możecie zapodać jakimś screenem albo cuś bo zastanawiam się czy warto sergiusz warto ale nie wiem na jakim sprzecie ty to odpalasz. bo wymagania mysle ze ma niemale. sciagnalem sobie dawno temu na probe korore live cd i jest boska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 sergiusz warto ale nie wiem na jakim sprzecie ty to odpalasz. bo wymagania mysle ze ma niemale. sciagnalem sobie dawno temu na probe korore live cd i jest boska. Myślę, że moj AMD 1700 i gf 6600 td podoła ale chciałem zobaczyć co to zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 http://video.google.pl/videoplay?docid=-19...20719&q=xgl Zobacz ten filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 Wszędzie tylko gnome i kde. Odpalał to ktoś na becie nowego xfce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2006 Wszędzie tylko gnome i kde. Odpalał to ktoś na becie nowego xfce? To nie ma znaczenia co odpalasz pod XGL'em. Wszystkie te efekty są tworzone przez Compiz - czyli menager okien - a nie samego XGL'a. Z tego co wiem to na dzień dzisiajszy Compiz jest jedynym managerem dającym efekty XGL. http://www.novell.com/linux/xglrelease/ <- tu jest kilka screenów i filmików, Fedajkin. A co do tego czy warto... Instaluj i tyle, nie ma co się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 No widziałem ten z googli wygląda efektownie i obiecująco, tylko teraz pytanie łosia, co instalować? Compiz i xgl czy jakieś inne pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 http://illawarra.org/linux/ <- tu masz dokładną informację co i jak z instalacją XGL'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 Wszędzie tylko gnome i kde. Odpalał to ktoś na becie nowego xfce? mi dziala tylko w gnome (w okienku) i w kde, natomiast w xfce otrzymuje komunikat po wydaniu polecenia: # sam-switch xgl You need to be running kde or gnome to enable Xgl with this script!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 No własnie o taką odpowiedz mi chodziło Czyli nawet nie ma potrzeby się brać za instalke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 ktoś z was może znalazł coś na temat wymienionych problemów? jak je naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 seawolf, jakie problemy masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2006 Czyli do XGL trzeba jednak KDE?? Brr.. Obejrzałem filmik z Novella. Pytanko: To pod SUSE pójdzie XGL na Radeon 9550? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi