Fedajkin Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Xgl został zapoczątkowany przez Novella i SuSe, więc dlaczego miałby nie pójść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 seawolf, jakie problemy masz na myśli? Na mysli mam problem z nie uruchamianiem sie xgla podcas startu systemu oraz brak polskich liter w KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drummmer Napisano Sierpień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2006 Orientuje się ktoś może czy da się XGL odpalić inaczej niż poprzez gdm [a konkretniej przez kdm]? Bo właśnie spędziłem mnóstwo czasu nad tym, żeby gdm nie przysłaniał kdm i ostatecznie gdm usunąłem z systemu, więc wolałbym nie mieć z nim już do czynienia Gdy próbuję teraz odpalić Xgl poprzez sam-switch xgl otrzymuję: Xgl has been configured. Quit current X session and invoke 'gdm'. Wcześniej, gdy miałem jeszcze gdm, Xgl odpalał się prawidłowo. Niemniej, jak napisałem wyżej, wolałbym uniknąć gdm i wykorzystywać tylko kdm, stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Na http://illawarra.org/linux/ dostępne są: Custom Generic Window Decorator (cgwd), gcompizthemer, and themes MIłego tuningowania Composite Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Sierpień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2006 ... wlasnie zrobilem update xgl i nie wiem jak wylaczyc sciemnianie sie inactive-window ? moze wiecie jaki parametr odpowiada za to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 nie wiem jaki, ale ja zainstalowalem XGL i powiem szczerze ze x11 to z deka przezytek o ile sie przecuje na wzglednie dobrej maszynie. wada jest taka ze z 768 ramu 25.6% tego idzie dla XGL nie wiecie czy XGL bedzie standardowo w fc6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 nie wiecie czy XGL bedzie standardowo w fc6? AIGLX będzie podobno włączony do X11 już niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 nie wiem jaki, ale ja zainstalowalem XGL i powiem szczerze ze x11 to z deka przezytek o ile sie przecuje na wzglednie dobrej maszynie. wada jest taka ze z 768 ramu 25.6% tego idzie dla XGL nie wiecie czy XGL bedzie standardowo w fc6? Oraz czy będzie można wybrać pomiędzy XGL a X11 lub całkowicie wyłączyć jakiekolwiek funkcje 3D tak, aby zachowywał się jak stary X11? Nie mam karty 3D i nie chciałbym mieć jakiejść niemiłej niespodzianki podczas instalacji FC6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 ja mysle ze XGLL bedzie w extras, nie w core. ale dluga droga, muli sie odtwarzanie wideo, ppracer na sprzecie jak w stopce (maszyna1) wyrabia po 15fps na xgl a powinien z 75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 ja mysle ze XGLL bedzie w extras, nie w core. Nie będzie. Nie będzie takiej potrzeby bo w X.org 7.1 jest wbudowany AIGLX, więc po kiego XGL w extras?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Sierpień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2006 Jak będzie działać tak jak XGL to ten drugi nie będzie potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justqw Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal: nie mam gornego paska w okienkach (tego z min i max okna) ;/ helpp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 @justqw : Ten problem się chyba u każdego pojawił Zwykle wystarczy się przelogować. Jak to nie pomaga to trzeba powyłączać kilka pluginów w gset-compiz. Przede wszystkim transset o ile pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justqw Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Coppertop, nie mam takiej wtyczki... Aby sie pojawil ten pasek wystarczy uruchomic gnome-window-decorator, nie wiem tylko gdzie to napisac/podmienic zeby sie odpalal przy logowaniu ;/ ...poza tym jest lipa z superkaramba, jak sie bierze pokaz pulpit to znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Aby sie pojawil ten pasek wystarczy uruchomic gnome-window-decorator, nie wiem tylko gdzie to napisac/podmienic zeby sie odpalal przy logowaniu ;/ Gnome Window Decorator nie działa z Compizem. I nie powinien działać, bo służy do theme'owania Metacity a nie Compiza. I nie uruchamiaj go bo nie o to chodzi. Dekoracje okien w Compizie są obsługiwane przez wtyczkę Decoration (czy jakoś tak, nie chce mi się gseta odpalać ) nie mam takiej wtyczki... No to przypuszczam, że masz zwykłego Compiza. Proponuję zainstalować wersję QuinnStorm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi