Gość _PaT Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Edit: Wiem gdzie może leżec problem - w pracy mam system updateowany z FC4 na FC5, natomiast w domu mam FC5 stawianą od zera... Raczej nie o to chodzi. Po prostu mirrory są dynamicznie przydzielane (niejako losowane) podczas pracy yuma, może po prostu w pracy i domu yum korzysta z innych źródeł. Nie ma obaw do niepokoju, jutro powinieneś mieć aktualizacje (lub nawet dziś wieczorem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Dziś już wszystko jest OK... Właśnie ssają się paczki... Prawdopodobnie musiałem mieć wcześniej przydzielony mirror na którym nie było jeszcze kernela.. Pozdrawiam Rasp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Maj 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2006 Jest już jądro 2.6.16-1.2111_FC5 i rhgb działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 mam troche podobny problem po aktualizacji do 2111 przy aktualce usunelo jeden ze starych kerneli oraz stery ati i modul do starego jadra po restarcie dochodzi do udev i koniec - ekran zamiera (caly czarny) ikonka dysku nie mryga. co ciekawe to samo dzieje sie pod 2098 ktory wczesniej dzialal przed aktualizacja... rhgb nie dziala mimo instalacji 2111 edit wywalenie rhgb i dodanie /nogui do parametrow kernela pomaga polowicznie bootsequence leci dobzrze do okienka logowania - wtedy proboje sie wlaczyc X i objawy jak wyzej kilowanie xow z ctr alt backspace tez nic nie daje po sekundzie znow sie x proboja zaladowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Maj 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 spróbuj yum clean all a potem jeszcze raz yum update Dziwne, że ci nie "zeszły" stery do ATi (kmod-fglrx) - mi od razu się zupdateowały. Może musisz torchę poczekać, bo o ile wiem kmod-y idą z livny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 ne moge wejsc do systemu od razu sie wykrzacza po okinku "login" wiec nici z yuma - chyba ze jakos da sie ustawic init 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 ne moge wejsc do systemu od razu sie wykrzacza po okinku "login" wiec nici z yuma - chyba ze jakos da sie ustawic init 3 Da się... W menu GRUBa ustaw sie na jądrze, które chcesz ładować, wciśnij "e", przesuń się na koniec linii zaczynającej się od "kernel...", na końcu tej linii dopisz po spacji "3", <ENTER>, "b" - jak boot i powinno wejść w text mode. Chyba nie pomyliłem ale pisze z pamięci. Generalnie w menu gruba na dole masz instrukcje - jak poczytasz, to sobie z łatwością poradzisz. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Maj 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2006 dobra pamiec 3 pomogla - starczylo doinstalowac fglrx i dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofelia18 Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 mam ten sam problem.fedora wiesz sie przy logowaniu tzn mam czarny ekran i kursor X.ctrl+alt +backspace nie działa ctrl+alt +f1 też.wpisanie 3 na koncu nazwy kernela też nie pomaga bo wychodzi localho.... i nie chce mnie zalogować.wpisanie jakiejkolwiek innej liczby też nie pomaga.po wpisaniu przyładowaniu systemu jak wuświetlają sie kolejne czynności w kilku zamiast pisać OK wyskakuje zawiódł. nie wiem jak można uratowac tą fedore i czy jeszcze (_wogóle_ → w ogóle) ORT sie da .prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 Obawiam sie, ze jak nie napiszesz konkretnie co zawiodlo przy starcie systemu, to Ci nikt nie odpowie i niestety nie pomoze... Jest tu kilka tegich glow, ale jasnowidzow niestety nie zauwazylem... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofelia18 Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 wczoraj zrobilam upgrade yumexem i dzis przy starcie system dochodzi do ekranu logowania zamiast którego jest czarna plansza z kursorem X.Dalej nic nie idzie.nie moge przelaczyc sie na tryb tekstowy a wszystkie propozycje z tego tematu nie dzialaja.Tak wiec ogólnie ujmujac nie mam dostepu do fedory i nie wiem jak go znów odzyskac moze instalacja tego fglrx by pomogla tylko jak to zainstalowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 Podstawowa sprawa - probowalas uruchomic system na starym (poprzednim) kernelu lub w init:3? Niby napisalas, ze wszystkie propozycje z tego tematu nie dzialaja, ale nie obraz sie, init:3 powinien zadzialac poniewaz najwyrazniej masz problemy z trybem graficznym... A wiec po kolei - jesli system nie wstaje na zadnym kernelu (powinnas miec co najmniej dwa do wyboru) to uruchom system na najnowszym jajku ale w trybie multi user / tekstowym / z obsluga sieci - w skrocie: runlevel 3 lub init:3 (jak tego dokonac jest napisane kilka postow wyzej), zaloguj sie jako root i uzywajac yuma doinstaluj kmod-fglrx <- to oczywiscie jest sluszne tylko i wylacznie jesli masz karte graficzna oparta na chipie ATI, ale znow musze zgadywac (jesli masz karte na chipie nVidii to bedziesz potrzebowac odpowiedniego kmod-nvidia lub kmod-nvidia-legacy) yum install kmod-fglrx ...a to polecenie zadziala jesli masz skonfigurowane repozytorium livna, ale zakladam ze masz. Jesli bedziesz miala problem ze startem w init:3 lub z doinstalowaniem kmoda to pisz. Krok po kroku rozwiazemy Twoje problemy Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofelia18 Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 W menu GRUBa ustaw sie na jądrze, które chcesz ładować, wciśnij "e", przesuń się na koniec linii zaczynającej się od "kernel...", na końcu tej linii dopisz po spacji "3", <ENTER>, "b" - jak boot i powinno wejść w text mode. Chyba nie pomyliłem ale pisze z pamięci. Generalnie w menu gruba na dole masz instrukcje - jak poczytasz, to sobie z łatwością poradzisz. wykonałam dokładnie to i weszłam do trybu tekstowego jednak tam nie moge sie zalogowac jak root .otrzymuje komunikat: /bin/login:error while loading shared libraries:libpam.so.0:cannot open shared object file: No such file or directory. i wtedy nie da sie juz nic wpisac:( aha i mam nvidie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2006 no to rescue CD i reinstalacja pakietu pam pozostaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano Wrzesień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2006 Niestety mam ten sam problem co ofelia18. Uruchamianie w trybie tekstowym nie wiele daje bo nie mozna zalogowac sie. Po wpisaniu loginu wywala blad tak jak podal kolega u gory. Z rescue jest taka sama sytuacja Po instalacji systemu zrobilem update. Sciagalo mi tyle czasu system padl. Mam teraz tylko jedno jajko na ktorym i tak nie chce wstawac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi