jackmama Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Mimo godzin spędzonych nad przeglądaniem Google'a i różnego rodzaju forów linuxowych wciąż nie potrafię uzyskać netu w Fedorze przy podłączeniu modemu przez USB. Najbardziej wyczerpujący opis jaki znalazłem pod tym adresem http://chellopl.one.pl/artykuly.php?id=3#3 również nie dał satysfakcjonujących rezultatów, bo u mnie przynajmniej po sprawdzeniu logów "coś w stylu [data] [nazwa] kernel: CDCEther.c: eth1: Thomson Consumer Electronics Arris CM 200E Cable Modem" w ogóle się nie pojawia. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi w przystępny sposób, jak uzyskać połączenie ? Ewentualnie dać jednoznaczną odpowiedź, że jest to niemożliwe bez sieciówki (i jednocześnie zasugerować mi zakup konkretnej karty (tak do 50 złotych)) ? Posiadam modem Arris CM 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Jak chcesz kupić sieciówkę, to polecam zwykłego najtańszego (chyba) Realteka z chipem RTL8139 (jakieś literki po tym mogą być, producenci bardzo różni ). Fedora rozpoznaje ten typ bez problemów. Na giełdzie komputerowej w W-wie ok.25-30 PLN, w sklepach pewnie podobnie. Używam takiej od 2 lat i jest OK. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Tylko nie bierz czasem z chipsetem rtl8180 bo bez ndiswrappera się nie obejdzie. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi