Skocz do zawartości

Programy Antywirusowe

Karlik

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym mieć na swojej fedorce jakiegoś antywirusa, który sprawdzałby partyce winshitowe. Wprawdzie na winzgrozie mam antywirusa, ale wolałbym jeszcze przeszukać system kiedy ewentualny wirus się nie uaktywnił. Który program polecacie? Prosiłbym od razu linki do paczek :rolleyes:

Z góry dzięki

Jezeli partycje windowsowe sa na nfts, to nawet w chwili wykrycia jakiegos smiecia, zaden antyvir Ci go nie usunie ;)

Na szczescie nie mam takich problemów, bo ntfs-a uzywalem raz w zyciu i nie zamierzam wiecej :P

EDIT:

no i jakbym nawet mial ntfs to przynajmniej bym sie dowiedzial, ze mi cos w systemie siedzi

hmm użyłem Avasta: długo skanował i strasznie mi Fedorkę zalagowywał. No, ale dyski winshitowe przeskanowane. Może poszukam czegoś lepszego. Może sprawdze mksa :)

Spróbuj f-prot i ewentualnie nakładkę graficzną xfprot jeśli nie przepadasz za konsolą.

Myślę, że będzie znacznie szybszy od Avasta.

Pozdrawiam

Lelad

Avast! na Windowsie potrafi blokować dostęp do aplikacji twierdząc, że wirus jakiś jest czy coś, a po przeskanowaniu skanerem on-line, np. MKS wykazuje czysty system :|.

Dziwny ten system, doprawdy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...